IPJ ArgeșReținut de polițiștii de investigații criminale piteșteni

Nr. 266 din 12 aprilie 2024
 
 
BULETIN DE PRESĂ

Reținut de polițiștii de investigații criminale piteșteni
 
 
În ziua de 11 aprilie a.c., polițiștii Biroului Investigații Criminale Pitești au continuat cercetările într-un dosar penal aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, privind săvârșirea infracțiunii de tâlhărie, și au reținut un bărbat de 34 de ani.
Din cercetări s-a stabilit că în ziua de 6 aprilie a.c., cel în cauză, împreună cu o femeie de 26 de ani, l-ar fi deposedat pe un bărbat, prin acte de violență, de telefonul mobil, pe fondul faptului că persoana vătămată ar fi avut de restituit o sumă de bani către femeie.
În ziua de 11 aprilie, bărbatul de 34 de ani a fost depistat de polițiștii Secției 3 Poliție Pitești și condus la sediul poliției, în baza unui mandat de aducere emis în cauză.
În urma activităților de cercetare desfășurate de polițiști, telefonul mobil sustras a fost recuperat și restituit persoanei vătămate.
După administrarea probatoriului, bărbatul de 34 de ani a fost reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propuneri de luare a unei măsuri preventive.
 
  •  
 
Reținuți de polițiști în urma unei agresiuni
 
 
În ziua de 11 aprilie a.c., polițiștii de investigații criminale din cadrul Secției 1 Poliție Pitești au continuat cercetările într-un dosar penal aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, privind săvârșirea infracțiunilor de tulburarea ordinii și liniștii publice și loviri sau alte violențe, și au identificat și reținut doi barbați, de 43 și 37 de ani.

Din cercetări s-a stabilit că în seara zilei de 8 aprilie a.c., în jurul orei 21:00, trei barbați, identificați ulterior ca fiind un bărbat de 43 de ani, un bărbat de 37 de ani și un bărbat de 33 de ani, toți din Pitești, ar fi lovit un bărbat de 34 de ani, pe fondul unor neînțelegeri mai vechi.
În ziua de 11 aprilie, cei trei au fost audiați, iar în urma administrării probatoriului și a parcurgerii etapelor procesuale, bărbatul de 43 de ani și bărbatul de 37 de ani au fost reținuți pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță.
Urmează ca în cursul zilei de astăzi, 12 aprilie, cei în cauză să fie prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propuneri de luare a unor măsuri preventive.

 
  •  
 
Cercetări finalizate de polițiști
 
 
În ziua de 11 aprilie a.c., polițiștii de investigații criminale din cadrul Secției 4 Poliție Pitești au finalizat cercetările într-un dosar penal aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, privind săvârșirea infracțiunilor de încălcarea măsurilor dispuse prin ordinul de protecţie (3 acte materiale) și amenințare, în care se desfășoară cercetări față de un bărbat de de 38 de ani, din Pitești, aflat în stare de arest la domiciliu.
Din verificările efectuate, a rezultat că în ziua de 29 martie a.c., în jurul orei 14:00, bărbatul în cauză, de 38 de ani, din Pitești, față de care anterior a fost emis un ordin de protecție de către Judecătoria Pitești, ar fi încălcat obligația stabilită de a nu se apropia de fosta soție, prin aceea că ar fi mers la portiera autoturismului pe care aceasta tocmai îl parcase, de mai multe ori succesiv, unde i-ar fi adresat amenințări.
Reamintim că în ziua de 30 martie, după administrarea probatoriului, bărbatul de 38 de ani a fost reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță.
În ziua următoare, de 31 martie, acesta a fost prezentat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Pitești în fața instanței, iar Judecătoria Pitești a dispus cercetarea sub măsura preventivă de arest la domiciliu pentru 30 de zile.
Dosarul cauzei a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de trimitere în judecată.
 
  •  
 
Activități preventive desfășurate de polițiști în școli în ultimele 24 de ore
 
 
În cursul zilei de 11 aprilie a.c., polițiștii argeșeni au desfășurat activități preventive în trei unități de învățământ, cu un total de aproape 300 de beneficiari.
Activitățile din ultimele 24 de ore au avut următoarele scopuri:
- asigurarea unui climat de siguranță, respectiv prevenirea și combaterea riscului de violență școlară în unitățile de învățământ;
- creșterea siguranței în mediul on-line, prin evitarea principalelor amenințări și gestionarea adecvată a riscurilor la utilizarea Internetului;
- prevenirea consumului de substanțe ce creează dependență, în special a produselor psihoactive;
- prevenirea evenimentelor rutiere cu victime copii, prin cunoașterea și înțelegerea regulilor de circulație.
Activitățile din ziua de joi a săptămânii au fost desfășurate după cum urmează:
- polițiștii Biroului Siguranța Școlară Argeș au desfășurat activități preventive la Școala Gimnazială ,,Sf. Apostol Andrei” din municipiul Curtea de Argeș, beneficiari fiind un total de 64 de elevi și 5 cadre didactice.
- polițiștii de proximitate din cadrul Secției 1 Poliție Pitești au desfășurat activități preventive la Grădinița cu Program Prelungit ,,Dumbrava Minunată” din municipiul Pitești, beneficiari fiind 100 de elevi și 6 cadre didactice.
- polițiștii Secției de Poliție Rurală Albeștii de Argeș au desfășurat activități preventive la Școala Gimnazială nr. 1 Corbeni, beneficiari fiind 105 elevi și 7 cadre didactice.
 
  •  
 
Sancțiuni aplicate de polițiștii rutieri în ultimele 24 de ore
 
 
În ziua de 11 aprilie a.c., polițiștii Serviciului Rutier Argeș, împreună cu polițiștii structurilor rutiere din cadrul polițiilor municipale și orășenești, au continuat acțiunile pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere, precum și depistarea conducătorilor auto care încalcă legislația rutieră, în special a conducerii agresive, precum și a conducătorilor auto care aleg să conducă în timp ce se află sub influența alcoolului sau a substanțelor cu efect psihoactiv.
Ca urmare a abaterilor constatate de către polițiștii rutieri, au fost aplicate 366 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 79.400 de lei.
În cadrul celor 37 de filtre rutiere instituite, au fost reținute 23 de permise de conducere și au fost retrase 17 certificate de înmatriculare.
Dintre sancțiunile aplicate, 107 au fost ca urmare a depășirii regimului legal de viteză.
Dintre permisele de conducere reținute, 12 au fost ca urmare a depășirii vitezei cu mai mult de 50 de km/h față de limita legală, și alte 2 ca urmare a depistării unor conducători auto aflați sub influența băuturilor alcoolice, cu valori ce atrag răspunderea contravențională, sub limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat.
De asemenea, au fost constatate 3 infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice.
 
  •  
 
Acțiuni desfășurate de polițiștii argeșeni pentru asigurarea ordinii publice în ultimele 24 de ore
 
 
În ziua de 11 aprilie a.c., polițiștii argeșeni au continuat acțiunile în sistem integrat, alături de jandarmi argeșeni și de reprezentanți ai altori instituții, cu scopul prevenirii și combaterii unor situații de risc pentru cetățeni, precum și al menținerii unui climat de ordine și siguranță publică.
Legitimarea și verificarea persoanelor a fost realizată cu ajutorul sistemului operaționalizat din 31 martie (dispozitive ce utilizează aplicația cunoscută sub denumirea eDAC), ce îndeplinește mai ușor și rapid activitatea de legitimare și stabilire a identității, precum și verificarea în baze de date multiple. Aceste dispozitive au intrat deja în dotarea tuturor structurilor din cadrul Ministerului Afacerilor Interne cu atribuții privind legitimarea și verificarea persoanelor (respectiv structurile de Poliție, Jandarmi, Imigrări, alături de Poliția de frontieră).
Au fost desfășurate activități în zonele în care se înregistrează aglomerări de persoane, pentru prevenirea și combaterea criminalității stradale, a faptelor ce implică acte de violență, dar și pentru creșterea gradului de siguranță rutieră.
Polițiștii au legitimat 1.032 de persoane, au verificat 747 de autovehicule și au efectuat 371 de testări cu aparatele din dotare, pentru detectarea consumului de băuturi alcoolice sau substanțe cu efect psihoactiv.
Ca urmare a abaterilor constatate în timpul acțiunilor, au fost aplicate 507 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 106.500 de lei, dintre care 461 de sancțiuni au fost aplicate conform O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, iar alte 38 de sancțiuni au fost aplicate conform Legii 61/1991, privind normele de conviețuire socială.
 
  •  
 
Depistat conducând cu viteză excesivă
 
 
În ziua de 11 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Rutier Câmpulung au depistat un bărbat de 43 de ani, din Câmpulung, care conducea un autoturism pe DN 73, pe raza localității Stâlpeni, pe un tronson de drum cu limita legală de 50 de km/h, fiind înregistrat de aparatul RADAR cu viteza de 129 km/h (cu 79 de km/h peste limita legală).
Ca urmare a abaterii, conducătorul auto a fost sancționat contravențional, cu amendă în valoare de 1.485 de lei, conform OUG 195/2002R, iar permisul de conducere a fost reținut, în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 120 de zile, fiind eliberată dovadă înlocuitoare fără drept de circulație.
 
  •  
 
Depistat conducând deși avea dreptul de a conduce suspendat
 
 
În ziua de 11 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Domnești au depistat un bărbat de 33 de ani, din Corbi, care conducea un autoturism pe DJ 731, pe raza comunei Domnești, iar în urma verificării efectuate în bazele de date ale Poliției Române, cu ajutorul unui mijloc tehnic ce utilizează aplicația eDAC, a rezultat că acesta figurează cu dreptul de a conduce suspendat.
În cauză a fost întocmit dosar penal conform 335, alin. 2 din Codul Penal, iar verificările continuă, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care faptele au fost săvârșite.
Totodată, cu ocazia verificărilor, a rezultat că autoturismul în cauză are valabilitatea inspectiei tehnice periodice expirată din cursul lunii martie a.c., fapt pentru care, ca urmare a abaterii constatate, cel în cauză a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.485 de lei, conform OUG 195/2002R, iar certificatul de înmatriculare al autovehiculului a fost retras, fiind eliberată dovadă înlocuitoare.
 
  •  
 
Depistat conducând fără drept o motocicletă neînmatriculată
 
 
În ziua de 11 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Călinești au depistat un minor de 17 ani, din Călinești, care conducea o motocicletă pe DJ 704B, de pe raza localității de domiciliu.
Din verificările efectuate în bazele de date ale Poliției Române, cu ajutorul unui mijloc tehnic ce utilizează aplicația eDAC, a rezultat că minorul nu figurează ca deținător de permis de conducere, iar motocicleta în cauză nu este înmatriculată sau înregistrată.
În cauză a fost întocmit dosar penal conform 334 alin. 1 și art.335, alin. 1 din Codul Penal, iar verificările continuă, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care faptele au fost săvârșite.
Totodată, motocicleta în cauză a fost ridicată în vederea contionuării cercetărilor.
 
          BIROUL DE PRESĂ

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Un constănțean a fost reţinut de poliţiştii piteşteni, fiind suspectat că a furat 200.000 de euro

18 May 2016 1691