IPJ Argeș Sancționat contravențional ca urmare a comportamentului agresiv în trafic

Nr. 803 din 18 decembrie 2023
 
 
BULETIN DE PRESĂ
 
 
Acțiuni desfășurate de polițiștii argeșeni, în sistem integrat, pentru asigurarea ordinii publice
 
 
În ultimele 24 de ore, polițiștii argeșeni au continuat acțiunile în sistem integrat, alături de jandarmi argeșeni și de reprezentanți ai altori instituții, cu scopul prevenirii și combaterii unor situații de risc pentru cetățeni, precum și al menținerii unui climat de ordine și siguranță publică.
Au fost desfășurate activități informativ-preventive și s-a acționat în zonele în care se înregistrează aglomerări de persoane, pentru prevenirea și combaterea criminalității stradale, a faptelor ce implică acte de violență, dar și pentru creșterea gradului de siguranță rutieră, polițiștii de ordine publică împreună cu polițiștii rutieri efectuând 34 de filtre rutiere.
În ziua de duminică au fost legitimate 1.001 persoane, au fost verificate 768 de autoturisme și au fost efectuate 382 de testări cu aparatele etilotest sau Drugtest.
Ca urmare a abaterilor constatate în cele 24 de ore, au fost aplicate 309 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 71.000 de lei, dintre care 258 de sancțiuni au fost aplicate conform O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, iar 43 de sancțiuni au fost aplicate conform Legii 61/1991, privind normele de conviețuire socială.
Din totalul abaterilor la regimul circulației constatate în filtrele rutiere instituite, au fost constatate 7 abateri privind conducerea sub influența băuturilor alcoolice (cu 7 permise de conducere reținute), precum și un total de 41 de abateri la regimul vitezei (dintre care în 6 situații cu depășirea regimului legal de viteze cu mai mult de 50 km/h peste viteza legală). Astfel, în urma abaterilor rutiere constatate în cadrul acțiunilor, au fost reținute 25 de permise de conducere și au fost retrase 14 de certificate de înmatriculare.
Totodată, polițiștii de ordine publică au desfășurat activități preventive, pentru creșterea gradului de siguranță a cetățenilor, în contextul sărbătorilor de iarnă, cu accent în ceea ce privește respectarea regimului articolelor pirotehnice (Legea nr. 126/1995 privind regimul materiilor explozive) precum și cu privire la prevenirea și combaterea infracțiunilor contra patrimoniului.
 
 
 
  •  
 
Sancțiuni aplicate de polițiștii rutieri

 
 
În ultimele 24 de ore, polițiștii Serviciului Rutier Argeș, împreună cu polițiștii structurilor rutiere din cadrul polițiilor municipale și orășenești, au continuat acțiunile pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere, precum și depistarea conducătorilor auto care încalcă legislația rutieră, în special a conducerii agresive, precum și a conducătorilor auto care aleg să conducă în timp ce se află sub influența alcoolului sau a subvstanțelor cu efect psihoactiv.

Ca urmare a abaterilor constatate, polițiștii rutieri au aplicat 158 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 36.305 lei, fiind aplicate și măsurile complementare de reținere a 18 permise de conducere și retragere a 8 certificate de înmatriculare.
Poliţiştii Serviciului Rutier Argeş şi cei ai structurilor rutiere municipale şi orăşeneşti vor continua acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea de către conducătorii auto a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie.
 
  •  
 
Sancționat contravențional ca urmare a comportamentului agresiv în trafic
 
 
Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Pitești au depistat un bărbat, de 36 de ani, din Moșoaia, care conducea un autoturism pe str. Zimbrului din municipiul Pitești, având un comportament agresiv în conducerea vehiculelor pe drumurile publice, prin pornirea vehiculului de pe loc prin patinarea excesivă, în gol, a roților motoare.
Ca urmare a abaterii constatate, acesta a fost sancționat contravențional, cu amendă în valoare de 580 de lei, conform OUG 195/2002R privind circulația pe drumurile publice, iar permisul de conducere a fost reținut în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 30 de zile.
 
  •  
 
Depistat de polițiști conducând cu viteză excesivă și sub influența alcoolului
 
 
În ziua 17 decembrie a.c., polițiștii Biroului Rutier Câmpulung au depistat un bărbat de 31 de ani, din Câmpulung, care conducea un autoturism pe DN 73, pe raza localității Schitu Golești, fiind înregistrat de aparatul RADAR cu viteza de 104 km/h (cu 54 de km/h peste limita legală).
Totodată, în urma testării cu aparatul etilotest a rezultat că cel în cauză se afla sub influența băuturilor alcoolice, valoarea rezultată fiind de 0,17 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Ca urmare a abaterii constatate, acesta a fost sancționat contravențional cu amenzi în valoare totală de 2.610 lei, conform OUG 195/2002R privind circulația pe drumurile publice, iar permisul de conducere a fost reținut în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 180 de zile, fiind eliberată dovadă înlocuitoare.
 
  •  
 
Conduceau cu viteză excesivă
 
 
În ziua 17 decembrie a.c., polițiștii Biroului Rutier Câmpulung au depistatun tânăr de 23 de ani, din Schitu Golești, care conducea un autoturism cu viteză excesivă, pe DN 73, pe raza localității Stâlpeni, fiind înregistrat de aparatul RADAR cu viteza de 124 km/h (cu 74 de km/h peste limita legală).
Ca urmare a abaterii constatate, acesta a fost sancționat contravențional cu amendă în valaoare de 1.305 lei, conform OUG 195/2002R privind circulația pe drumurile publice, iar permisul de conducere a fost reținut în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 120 de zile, fiind eliberată dovadă înlocuitoare fără drept de circulație.
 
  •  
 
În ziua 17 decembrie a.c., polițiștii Formațiunii Rutiere Topoloveni au depistat, pe DN 7, pe raza localității Călinești, un bărbat de 35 de ani, din Topoloveni, care conducea un autoturism cu viteză excesivă, fiind înregistrat de aparatul RADAR cu viteza de 107 km/h.
Ca urmare a abaterii constatate, acesta a fost sancționat contravențional, conform OUG 195/2002R privind circulația pe drumurile publice, iar permisul de conducere a fost reținut în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 90 de zile, fiind eliberată dovadă înlocuitoare.
 
  •  
 
Transporta material lemnos fără documente legale
 
 
În ziua de 17 decembrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Topoloveni au depistat un bărbat de 39 de ani, din Merișani, care conducea o autoutilitară, cu care transporta material lemnos pe DN 7, pe raza orașului Topoloveni, fără a deține documente care să ateste proveniența legală sau documente de însoțire a transportului.
Cu sprijinul unui specialist silvic, s-a stabilit că în mijlocul de transport se găsea cantitatea totală de un m.c. material lemnos (diverse esențe tari).
Ca urmare a abaterii constatate, bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.000 de lei, conform Legii 171/2010, iar materialul lemnos a fost confiscat și predat reprezentanților Ocolului Silvic Topoloveni.
 
 
          BIROUL DE PRESĂ

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cu ce amendă s-a ales un șofer de 18 ani pentru că nu a acordat prioritate pietonilor

30 Oct 2023 1341

IPJ Argeș Vitezoman, surprins de RADAR cu viteză excesivă, pe DN 65B

29 Oct 2023 960

Măsuri drastice luate împotriva unui șofer! Iată motivul

27 Sep 2023 834

Viteză excesivă pe Drumurile Naționale! Iată cu cât rulau mai mulți șoferi

18 Sep 2023 849

Şofer, din judeţul Constanţa, prins cu viteză incredibilă, de radarul Poliţiei Rutiere Argeş

24 Jun 2019 5308