IPJ Argeș Sancționat pentru transport rutier public de persoane, prin curse regulate, fără să dețină licență de traseu.

Nr. 234 din 13 aprilie 2023
 
 
BULETIN DE PRESĂ
 
 
Reținut de polițiști

Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Albota au continuat verificările în cadrul unui dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de violență în familie și lovire sau alte violențe, și au reținut un bărbat de 50 de ani, din Albota.
Din cercetări s-a stabilit că, în perioada 25 martie-02 aprilie a.c., bărbatul ar fi lovit în repetate rânduri pe fiul său de 13 ani și pe fiica sa vitregă.
La data de 12 aprilie a.c., după administrarea probatoriului, bărbatul a fost  reținut pe bază de ordonanță pentru 24 de ore, urmând ca, în cursul zilei de astăzi, să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.
De asemenea, au fost informați reprezentanții D.G.A.S.P.C., cu privire la situație.
 
  •  
 
Sancțiuni aplicate de polițiștii rutieri
 
      
În ultimele 24 de ore a.c., polițiștii rutieri argeșeni au continuat acțiunile pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere, în mod deosebit a conducerii sub influența alcoolului sau a substanțelor cu efect psihoactiv.
Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate peste 150 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 40.000 de lei. Totodată au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de circulație, 8 permise de conducere și au fost retrase 5 certificate de înmatriculare.

Poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Argeş şi cei ai structurilor rutiere municipale şi orăşeneşti vor continua acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea de către conducătorii auto a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie.
 
  •  
 
Sancționat pentru transport rutier public de persoane, prin curse regulate, fără să dețină licență de traseu.

 
 
În ziua de 11 aprilie a.c., polițiștii Biroului Rutier Pitești au depistat un bărbat de 66 de ani, din Pitești, care conducea un microbuz pe strada Calea București din Pitești, cu care efectua transport rutier public de persoane prin curse regulate, fără să dețină licență de traseu.
Ca urmare a abaterii constatate, a fost sancționat operatorul de transport rutier, conform prevederilor H.G. 69/2012,  cu amendă în valoare de 9.000 de lei și s-a dispus suspendarea utilizării microbuzului, pentru o perioadă de 6 luni, prin reținerea certificatului de înmatriculare și a plăcuțelor cu numerele de înmatriculare.
 
  •  
 
Conduceau sub influența alcoolului
 
 
În ziua de 12 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Rutier Pitești au depistat un bărbat de 43 de ani, din Budeasa, care conducea un autoturism pe D.J. 703K, în comuna Mărăcineni, în timp ce se afla sub influența alcoolului.
În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare mai mare decât limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care cel în cauză a fost condus la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 336 din Codul Penal, iar dreptul de a conduce a fost suspendat, fiind eliberată dovadă înlocuitoare, fără drept de circulație.
 
  •  
În ziua de 12 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Stâlpeni au depistat un bărbat de 37 de ani, din Mioveni, care conducea un autoturism pe D.J. 731, în comuna Coșești, în timp ce se afla sub influența alcoolului.
În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare mai mare decât limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care cel în cauză a fost condus la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 336 din Codul Penal, iar dreptul de a conduce a fost suspendat, fiind eliberată dovadă înlocuitoare, fără drept de circulație.
 
 
  •  
 
Sancționată pentru incendierea unor deșeuri de plastic
 
 
În ziua de 12 aprilie a.c., polițiștii Secției de Poliție Rurală Poiana Lacului au depistat o femeie de 53 de ani, din Vedea, care a incendiat, pe malul unui râu din spatele gospodăriei, deșeuri din plastic, rezultate din dezmembrări auto.
Ca urmare a celor constatate, femeia a fost sancționată cu amenzi în valoare de 30.000 de lei, conform prevederilor OUG 92/2021 privind regimul deșeurilor.
 
  •  
 
Mandat pus în executare de polițiști
 
În ziua de 12 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Leordeni au pus în aplicare un Mandat de executare a pedepsei închisorii, emis de Judecătoria Topoloveni, privind pe un bărbat de 32 de ani, din Bogați, condamnat la pedeapsa închisorii pentru un an și trei luni, ca urmare a săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.
Bărbatul a fost încarcerat.
 
  •  
 
Activități de combatere a delictelor silvice
 
Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Hârtiești au finalizat verificările privind activitățile de transport material lemnos efectuate de către doi bărbați din comuna Davidești, care nu au calitatea de transportatori autorizați pentru această activitate.
În urma verificărilor efectuate în aplicația SUMAL 2.0, s-a stabilit că în perioada 18 noiembrie 2022 – 07 aprilie 2023, respectiv 30 decembrie-07 aprilie 2023, cei în cauză ar fi efectuat transporturi de material lemnos, depășind, cu 5,45 m.c., respectiv 19,24 mc volumul de 20 de metri cubi pe an calendaristic permis de normele legale.
Ca urmare a constatării încălcării prevederilor  art. 19, alin. 2, lit. c din Legea 171/2010, rap. la art. 12, alin. 1, lit. o din Normele H.G. 497/2020, cei în cauză au fost sancționați contravențional, cu amendă în valoare de 10.000 de lei, fiecare, totodată fiind luată măsura complementară de confiscare valorică a cantității de material lemnos, în valoare de 5972,37 de lei.
 
 
          BIROUL DE PRESĂ

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

IPJ Bacău Buletin de presă - 09.03.2021

09 Mar 2022 849