IPJ BacăuAcțiune a polițiștilor din Dărmănești

Nr. 400 din 08 decembrie 2023
                                                                                        
 
Acțiune a polițiștilor din Dărmănești
 
          La data de 07 decembrie a.c., în intervale orare diferite, polițiștii din Dărmăneşti au acţionat pentru prevenirea infracţiunilor stradale, menţinerea ordinii şi liniştii publice, prevenirea faptelor cu violenţă, respectarea normelor rutiere şi combaterea comerţului ilicit în târgul săptămânal din localitate.
În cadrul activităților desfășurate au fost legitimate 50 de persoane și controlate 24 de autovehicule. Totodată, polițiștii au reținut 4 permise de conducere și au retras un certificat de înmatriculare. Au fost verificați și operatorii economici.
          Pentru neregulile constatate, au fost aplicate 17 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 12.600 de lei, din care 13 pentru abateri de la regimul rutier.

Exemple:
1. În urma activităţilor desfăşurate de către polițiști privind săvârşirea infracţiunii de furt calificat din imobilul unui localnic, de unde au fost sustrase mai multe bunuri, au fost identificați doi tineri, de 26 și 28 de ani, din orașul Dărmăneşti, bănuiți de comiterea faptei.
           Cei doi au fost reținuți pentru 24 de ore, fiind introduși în Arestul I.P.J Bacău.
2. Patrula de poliţie rutieră a depistat pe DN 12 A, un bărbat de 53 de ani, din Dărmăneşti, în timp ce conducea un autoturism sub influenţa băuturilor alcoolice, respectiv concentraţie 0.12 mg/l alcool pur în aerul expirat. S-a dispus sancționarea contravenţională şi reţinerea permisului de conducere.

3.Patrula de poliţie rutieră a depistat pe DN 12 A, un tânăr de 33 de ani, din orașul Dărmăneşti, în timp ce transporta cu o autoutilitară 5 mc lemn rotund din care doar pentru jumătate de cantitate a prezentat aviz de însoţire. Acesta a refuzat transportul materialului lemnos la Ocolul Silvic, motiv pentru care s-a dispus confiscarea valorică şi sancţionarea contravenţională a acestuia conform Legii 171/2010, fiind dispusă totodată şi reţinerea permisului de conducere pentru nerespectarea dispoziţiilor poliţistului rutier.

                                                                                                  Întocmit,
          Subcomisar de poliție               

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.