IPJ BacăuAcțiune a polițiștilor din Onești pentru disciplinarea pietonilor și bicicliștilor

Nr. 95 din 19 aprilie 2024
                                                                                                
           
 
BULETIN DE PRESĂ
 
Acțiune a polițiștilor din Onești pentru disciplinarea pietonilor și bicicliștilor
 
          La data de 18 aprilie a.c., polițiștii din Onești au desfășurat o acțiune pentru combaterea abaterilor săvârșite de pietoni și bicicliști.
          În cadrul activităților au fost legitimate peste 100 de persoane.
     Polițiștii au aplicat 46 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 16.700 de lei, din care 11 pietonilor și 9 bicicliștilor.
          Totodată, au fost efectuate 21 de testări cu aparatele din dotare.
 
Polițiștii oneșteni vă recomandă:
  • Nu traversaţi prin locuri nepermise, ci doar prin cele special amenajate şi semnalizate prin indicatoare sau marcaje! Traversaţi numai pe culoarea verde a semaforului, iar în lipsa acestuia numai pe la colţul străzilor, după ce v-aţi asigurat! Nu vă angajaţi în traversarea căilor rutiere în fugă, nici prin faţa sau spatele autovehiculelor staţionate ori a mijloacelor de transport în comun oprite în staţii!
  • Nu circulaţi cu bicicleta pe drumurile publice dacă nu aţi împlinit vârsta de 14 ani! Când circulaţi cu bicicleta, evitaţi zonele aglomerate şi arterele principale cu trafic mare, dar fiţi şi extrem de atenţi la semnificaţia indicatoarelor, la schimbarea direcţiei de mers! În condiţii de vizibilitate redusă sau după căderea întunericului, purtaţi îmbrăcăminte de culoare deschisă, pentru a fi uşor de observat în lumina farurilor!
  •  
 
Ordin de protecție provizoriu emis de polițiști
 
La data de 18 aprilie a.c., polițiștii Secţiei 3 Poliţie Rurală Oneşti au fost sesizaţi de către o femeie din comuna Livezi, despre faptul că, soțul său i-ar fi adresat amenințări și ar fi lovit-o.
Bărbatul ar fi agresat-o și i-ar fi adresat amenințări, în timp ce se aflau în locuința comună, pe fondul unor discuții în contradictoriu.

         Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de violenţă în familie şi amenințare.
         Față de tânărul în cauză, polițiștii au luat măsura emiterii unui ordin de protecție provizoriu, pe o durată de 5 zile, prin care s-a dispus evacuarea celui în cauză din locuința comună și păstrarea distanței de minim 50 m față de soția sa.



 
 
                                                                                                        Întocmit,
Comisar de poliţie

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

IPJ Bacău Acțiune a polițiștilor în municipiul Onești, împreună cu R.A.R. Bacău

07 Mar 2024 388