IPJ BacăuAcțiune a polițiștilor la Târgu-Ocna și Slănic Moldova

Nr. 309 din 14 septembrie 2023
                                                                                   
 
 
 
BULETIN DE PRESĂ
 
Acțiune a polițiștilor la Târgu-Ocna și Slănic Moldova
 
La data de 13 septembrie a.c., polițiștii din Târgu- Ocna și Slănic Moldova, împreună cu cei din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Bacău au acționat pe raza celor două stațiuni pentru cresterea gradului de siguranță a cetățenilor, prevenirea și combaterea infracționalității stradale, a infracțiunilor contra patrimoniului și respectarea regimul circulației pe drumurile publice.
         În cadrul actviităților desfășurate au fost aplicate 31 de sancțiuni contravenționale în valoare de 12.300 de lei. Totodată, polițiștii au reținut 3 permise de conducere și au retras 2 certificate de înmatriculare. De asemenea, au pus în executare un mandat de percheziție domiciliară și au reținut o persoană.
       Exemple;
1. Polițiștii au pus în executare un mandat de percheziție domiciliară emis de Judecătoria Onești, la domiciliul unui bărbat de 46 de ani, bănuit de comiterea infracțiunilor de amenințare și tulburarea ordinii și liniștii publice, unde au identificat mijloace materiale de probă. Totodată, cel în cauză a fost condus la sediul poliției pentru audieri.
Din cercetări s-a stabilit faptul că, acesta ar fi provocat scandal și ar fi amenințat un vecin, de 68 de ani care ar fi sesizat polițiștii cu privire la faptul că, bărbatul asculta muzică la intensitate mare.
În urma probatoriului administrat, polițiștii l-au reținut pentru 24 de ore, acesta fiind condus în Arestul I.P.J Bacău.

2. Polițiștii din Târgu-Ocna au depistat în flagrant delict, un bărbat de 50 de ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism pe direcția de deplasare Comănești-Oneşti, ce avea o alcoolemie de 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Conducătorul auto a fost condus la spital unde i s-au recoltat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Polițiștii au întocmit dosar penal în care se efectuează cercetari sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui autovehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.
  •  
 
Reținut de polițiști pentru violență în familie și distrugere
 

Polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Răcăciuni au fost sesizaţi prin 112 de către o tânără de 17 ani din comuna Sascut, cu privire la faptul că, mama sa a fost agresată de soț.
          Din probatoriul administrat de polițiști a rezultat faptul că, bărbatul de 44 de ani, în timp ce se afla în locuință, ar fi gresat-o pe femeia de 43 de ani și i-ar fi distrus telefonul mobil aparținând fiicei sale.
          În baza ordonanţei de reţinere emisă de polițiști, faţă de bănuit a fost luată măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 ore și a fost introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul I.P.J Bacău.
          Acesta este cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de violenţă în familie şi distrugere.
 
                                                                                                                                            Întocmit,
Subcomisar de poliţie

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.