IPJ Bacău Acțiune a polițiștilor Secției 4 Poliție Rurală Podu Turcului

Nr. 97 din 22 aprilie 2024
                                                                                              
 
 
BULETIN DE PRESĂ
 
Acțiune a polițiștilor Secției 4 Poliție Rurală Podu Turcului
 
          La data de 20 aprilie a.c., polițiștii Secției 4 Poliție Rurală Podu Turcului au acţionat pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale, prevenirea şi combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere și a ilegalităţiilor în domeniul silvic.
În cadrul activităților desfășurate au fost legitimate peste 50 de persoane și controlate 46 de autovehicule.
          Pentru neregulile constatate, au fost aplicate 35 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 7.000 de lei, din care 10 pentru abateri de la normele în vigoare privind ordinea și liniștea publică.
 
 
Exemplu: În jurul orei 19.30, patrula intercomunală din cadrul Secţiei 4 Poliţie Rurală Podu Turcului a depistat în trafic, în comuna Stănişeşti un autoturism condus de un localnic cu o alcoolemie de 1,06 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la spital în vederea recoltării de probe biologice de sânge.
                 Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.
  •  
 
Depistați cu aparatul radar la Dărmănești
 
         În noaptea de 21/22 aprilie a.c., polițiștii din Dărmănești au folosit echipamentele video de supraveghere a traficului rutier și de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor instalate pe autospeciale.

 
Astfel, în jurul orei 23.30, polițiștii rutieri din Dărmănești au depistat pe raza localității, un conducător auto de 22 de ani, din comuna Dofteana, în timp ce conducea un autoturism pe DN 12A, cu  viteza de 131 km/h.
Tânărul a fost sancționat contravențional de polițiști cu amendă în valoare de 743 de lei, iar ca măsură complementară i-a fost reținut permisul de conducere pentru o perioadă de 120 de zile, fiindu-i eliberată dovadă înlocuitoare fără drept de circulație.

 
În jurul orei 01.00, un echipaj de poliție din cadrul Poliției Dărmănești a depistat pe raza localității, un conducător auto de 19 ani, în timp ce conducea un autoturism pe DN 12A, cu  viteza de 144 km/h.
Bărbatul a fost sancționat contravențional de polițiști cu amendă în valoare de 743 de lei, iar ca măsură complementară i-a fost reținut permisul de conducere pentru o perioadă de 120 de zile, fiindu-i eliberată dovadă înlocuitoare fără drept de circulație.
Polițiștii rutieri continuă să acționeze zilnic pe drumurile publice din județ pentru monitorizarea traficului rutier, îndeosebi în zonele cu risc ridicat de producere a accidentelor rutiere.
  •  
         
Poliția Moinești, în Acțiunea “Blocada”
 
    În perioada 19-20 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Poliției municipiului Moinești, împreună cu cei din cadrul secțiilor de poliție rurală arondate au desfășurat o acțiune în municipiu și în comunele limitrofe, pentru prevenirea și combaterea cauzelor generatoare de accidente rutiere şi a faptelor antisociale.
     În cadrul activităților au fost verificate 60 de autovehicule, au fost legitimate peste 80 de persoane și au fost efectuate testări cu aparatele din dotare.
     Pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 35 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 25.000 de lei, au reținut 4 permise de conducere și au retras două certificate de înmatriculare.
         Exemplu:

         Polițiștii au identificat o femeie, de 31 de ani, din comuna Strugari, împotriva căreia Tribunalul Constanţa a emis mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, fiind condamnată la 6 ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, trafic de minori în formă continuată şi exploatarea cerşetoriei.
        Cea în cauză a fost escortată şi depusă în Penitenciarul Bacău.
  •  
Acțiune pentru combaterea vitezei excesive în județele Bacău și Neamț
 
        La data de 21 aprilie a.c, pe parcursul a 4 ore, Inspectoratul de Poliție Județean Bacău, prin Serviciul Rutier a acționat pe Drumul Național 2, în județele Bacău și Neamț, pentru prevenirea și combaterea vitezei excesive.
        Polițiștii Serviciului Rutier Bacău au efectuat 77 de testări cu aparatele din dotare, iar în urma neregulilor consttatate au aplicat 52 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 39.000 de lei.
        Din totalul celor 52 de sancțiuni contravenționale aplicate, 45 au fost pentru nerespectarea regimului legal de viteză, iar restul pentru alte abateri.
        Astfel, ca măsuri complementare, polițiștii băcăuani au reținut 19 permise de conducere, dintre care 17 pentru viteză excesivă și au retras 2 certificate de înmatriculare.
                                                                    
                           Întocmit,
Comisar de poliţie

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.