IPJ BacăuAjuns în arest în urma unui scandal

Nr. 287 din 31 august 2023
                                                                                                                                     
BULETIN DE PRESĂ 
 
Ajuns în arest în urma unui scandal
 
           La data de 30 august a.c, polițiștii Secţiei 10 Poliţie Rurală Oneşti au reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, un bărbat, de 54 de ani, din comuna Coțofănești, bănuit de săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală. Totodată, acesta a fost introdus în Arestul I.P.J. Bacău.
          Din cercetări a reieșit faptul că, la data de 21 august a.c., bărbatul de 54 de ani, în timp ce se afla împreună cu mai multe persoane în extravilanul comunei Coțofănești ar fi lovit un alt bărbat, de 47 de ani, din județul Vrancea.
          Cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală.
 
  •  
 
 
Reținuți de polițiști într-un dosar penal cu 5 infracțiuni de furt calificat
 
            La data de 30 august a.c., polițiștii de investigații criminale din cadrul Secției 1 Poliție Bacău cu sprijinul Serviciului Criminalistic Bacău, în urma activităților de cercetare penală desfăşurate în mai multe dosare penale de furt calificat au dispus reținerea a doi minori de 14 și 15 ani din Bacău și Hemeiuși.
Aceștia, în perioada 02 – 22 august a.c., ar fi pătruns prin efracție în sediile mai multor societăți comerciale din Bacău de unde ar fi sustras bunuri.
Cei în cauză au fost reţinuți de polițiști pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore și introduși în arestul I.P.J. Bacău.
Cercetările sunt continuate în vederea probării întregii activități infracționale a bănuiților și recuperarea prejudiciilor create.
 
  •  
Taximetriștii din Bacău verificați de polițiștii de la rutieră

 
La data de 29 august a.c., poliţiştii Biroului Rutier Bacău au desfășurat o acțiune în municipiu, pentru verificarea legalităţii transportului rutier în regim de taxi.
 Astfel, în urma activităților desfășurate au fost controlate peste 90 de autovehicule destinate transportului în regim taxi și legitimate 100 de persoane.

           Au fost aplicate 35 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 8.500 de lei, din care, 22 aplicate taximetriștilor pentru lipsă ecuson sau lipsă afișare prețuri, neeliberare bon fiscal, folosire taxi în alte scopuri, ținută necorespunzătoare conducător taxi, poziție necorespunzătoare a lămpii taxi, lipsă atestat profesional, oprire neregulamentară, I.T.P. expirat și alte abateri pentru nerespectarea O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice.
           De asemenea, au fost retrase 2 certificate de înmatriculare și reținut un permis de conducere pentru depășirea regimului legal de viteză.
          Astfel de acțiuni vor continua.
  •  
 
Acțiune a polițiștilor oneșteni
În perioada 26 - 29 august a.c., poliţiştii Secției 10 Poliție Rurală Onești și cei ai Servicilui Rutier, împreună cu jandarmii Detașamentului 3 Jandarmi Onești au desfășurat o acțiune în comuna Căiuți, pentru prevenirea şi combaterea infracţionalităţii stradale, creşterea gradului de siguranţă a cetăţenilor şi menţinerea climatului de ordine publică cu ocazia sărbătoririi zilelor comunei.
 Astfel, în urma activităților desfășurate au fost legitimate peste 150 de persoane,  controlate 50 de autovehicule, au fost efectuate 42 de testări cu aparatele alcooltest și au fost verificați 12 operatori economici.
          Forțele de ordine au aplicat 44 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 10.000 de lei, din care, 34 pentru nerespectarea O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice și 9 conform Legii nr 61/1991R privind normele de conviețuire socială.
          De asemenea, au fost retrase 3 certificate de înmatriculare și un permis de conducere.
                                                                                                    ÎNTOCMIT
                                                                                            Ag. șef adj. de poliție

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.