IPJ Bacău Arme ridicate de polițiști în urma unor percheziții domiciliare

Nr. 210 din 29 iunie 2023
                                                                                                                                                     
ȘTIRE DE PRESĂ
 
Arme ridicate de polițiști în urma unor percheziții domiciliare
 
           La data de 28 iunie a.c, polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Bacău, împreună cu cei din cadrul Poliției municipiului Bacău, Poliției orașului Onești și ai Poliției orașului Buhuși au organizat o acţiune pe raza municipiului Onești, oraşului Buhuşi şi comunelor Săuceşti şi Letea Veche.
          În cadrul activităților desfășurate au fost identificate ca fiind deţinute ilegal, mai multe bunuri.
          Astfel, la domiciliul unui bărbat de 65 de ani, din orașul Buhuși au fost identificate două arme cu aer comprimat de calibru 4,5 mm, la locuința unui bărbat de 38 de ani, din comuna Săucești, polițiștii au identificat o armă cu aer comprimat de calibru 4,5 mm, la domiciliul unui bărbat de 39 de ani, din municipiul Onești a fost identificată o armă cu aer comprimat de calibru 4,5 mm, iar la un bărbat de 38 de ani, din municipiul Onești, polițiștii au identificat o armă cu aer comprimat de calibru 4,5 mm.
          Armele au fost ridicate de polițiști în vederea continuării cercetărilor în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor.

          Polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Bacău vă informează că, pentru a putea procura arme neletale supuse autorizării, trebuie îndeplinite condițiile prevăzute la art. 57 din Legea 295/2004, privind regimul armelor și al munițiilor.
Totodată, art. 342 alin. 2 din codul penal incriminează ca infracțiune deţinerea sau portul fără drept de arme neletale din categoria celor supuse autorizării și se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă.
 
 
                                                                                                  ÎNTOCMIT
                                                                                           Ag. șef adj. de poliție

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.