IPJ Bacău Buletin de presă - 26.07.2021

Nr. 506197 din 26 iulie 2021
                         
 
 
BULETIN DE PRESĂ
 
La volan cu o alcolemie de 1,30 mg/l alcool pur în aerul expirat şi permis suspendat
 
            La data de 24 iulie a.c., în jurul orei 18:30, o patrulă de poliție ce se afla în exercitarea atribuţiunilor de serviciu pe raza comunei Ungureni, au depistat în flagrant delict, o femeie 54 de ani, din Bacău, în timp ce conducea un autoturism aflându-se sub influenţa alcoolului.
                      În urma testării cu aparatul etilotest, rezultatul a fost de 1,30 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care conducătoarea auto a fost condusă la spital pentru recoltarea de mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
                      Din verificările poliţiştilor a rezultat că şoferiţa în cauză avea suspendat dreptul de a conduce de autovehicule pe drumurile publice.
            În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere a unui vehicul pe drumurile publice sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe şi fără permis.
  
 
Cercetați pentru conducerea unor autovehicule fără a deține permise de conducere sau sub influența băuturilor alcoolice
 
În zilele de 24 şi 25 iulie a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliției Județean Bacău au depistat şapte bărbați în timp ce conduceau autoturisme, pe raza municipiului Bacău şi a localităților Onceşti, Horgeşti și Luizi-Călugăra, sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest, cei în cauză au prezentat alcoolemii cu valori cuprinse între 0,41 și 0,89 mg/l alcool pur în aerul expirat. De asemenea, conducătorii auto au fost conduși la spital pentru prelevarea de mostre biologice necesare în vederea stabilirii cu exactitate a îmbibației alcoolice.
         Totodată, alți trei bărbați au fost surprinși în timp ce conduceau autovehicule deşi nu deţineau permise de conducere.
         În cauză, polițiștii au întocmit dosare penale sub aspectul săvârșirii de infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice.
  
Prins în trafic cu un permis de conducere fals

 
La data de 25 iulie a.c., un tânăr de 24 de ani, din comuna Pârgăreşti a fost depistat de poliţiştii rutieri din Bacău,  în timp ce conducea un autoturism, având asupra sa un permis de conducere care nu prezenta toate elementele de siguranţă.
 Poliţiştii au procedat la verificarea acestuia în bazele de date, situaţie în care au constatat că persoana în cauză nu figurează ca fiind posesor de permis de conducere.
Având în vedere aceste aspecte, în cauză s-a întocmit dosar penal pentru conducere fără permis şi uz de fals.

  
Depistată în trafic cu un permis american, dar nu internaţional
 
Polițiștii Serviciului Rutier au depistat în trafic, o tânără de 26 de ani, din judeţul Suceava, în timp ce conducea un autoturism având asupra sa un permis de conducere emis de autorităţile americane.
Din verificări s-a stabilit că permisul de conducere nu este internaţional.
Tânăra este cercetată în cadrul unui dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere.
 
 
 
Întocmit,
Inspector principal de poliţie
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

IPJ BacăuDepistat la volan cu o alcoolemie de 1,10 mg/l alcool pur în aerul expirat

12 Jun 2023 619

IPJ Bacău Buletin de presă - 23.07.2021

23 Jul 2021 944

IPJ Bacău Buletin de presă - 17.06.2021

17 Jun 2021 808