IPJ BacăuEveniment rutier în comuna Săucești

          Nr. 176 din 29 mai 2023
                                                                                                   
                                                              
     
BULETIN DE PRESĂ                                                                                     
 
Activitățile din weekend ale polițiștilor băcăuani
 
          Polițiștii băcăuani au acționat, în perioada 26 - 28 mai a.c.,  pentru creșterea gradului de siguranță publică a cetățenilor și prevenirea faptelor antisociale.
 
Polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Bacău au acționat în perioada 26 – 28 mai a.c., pe raza de competență, pentru prevenirea faptelor antisociale, creșterea gradului de siguranță publică a cetățenilor județului, prevenirea săvârşirii faptelor cu violenţă, a celor stradale, prevenirea consumului ilicit de droguri sau a altor substanţe.
Totodată, au fost avute în vedere în principal zonele de petrecere a timpului liber, parcuri, zone de agrement, dar și târguri săptămânale și piețe.
S-a intervenit la 249 de sesizări ale cetățenilor, din care 206 semnalate prin 112.
În urma acțiunilor desfășurate, polițiștii au aplicat 632 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 255.000 de lei.
De asemenea, au fost reținute 68 de permise de conducere și retrase 23 de certificate de înmatriculare.
          Astfel de acțiuni vor continua pe toată perioada sezonului estival.
 
  •  
 
Autoturisme urmărite de autoritațile italiene, identificate de polițiștii de investigații criminale

 
La data de 26 mai a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Bacău au acționat, pe raza județului, pentru combaterea traficului internațional de vehicule furate.
În urma activităților desfășurate au fost identificate două autoturisme care figurau urmărite de autoritățile judiciare din Italia, acestea aflându-se în posesia unui bărbat din comuna Traian și a unei femei din municipiul Bacău, valoarea vehiculelor fiind de aproximativ 120.000 de lei.

          Polițiștii băcăuani cooperează în ambele cazuri cu autoritățile din Italia pentru stabilirea cu exactitate a situației juridice.
 
 
 
 
 
 
  •  
 
Amendat pentru că a transportat 9 m.c. material lemnos fără documente
 
La data de 27 mai a.c., în jurul orei 05:30, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Moinești au identificat în trafic, pe strada Atelierelor din localitate, o autoutilitară condusă de un tânăr de 30 de ani din orașul Dărmănești.
În urma verificărilor efectuate, polițiști au constatat faptul că, bărbatul în cauză transporta cantitatea de 9 m.c. material lemnos fără a deține documente de proveniență.
Materialul lemnos a fost ridicat în vederea confiscării, fiind luată măsura sancţionării contravenţionale cu amendă în valoare de 3.000 de lei.
  •  
 
Eveniment rutier în comuna Săucești
 
La data de 28 mai a.c, în jurul orei 06.30, Poliţia Municipiului Bacău a fost sesizată prin SNUAU 112, despre faptul că, pe raza comunei Săucești, s-a produs un accident de circulaţie.
         Din primele cercetări, polițiștii au stabilit că, un bărbat de 49 de ani, din municipiul Bacău, în timp ce conducea un autoturism pe strada Trandafirilor din comuna Săucești ar fi pierdut controlul direcției de mers intrând în coliziune cu un autoturism parcat în afara părții carosabile, oprindu-se într-un parapet metalic. Din impact a rezultat avarierea autovehiculelor. 
        În urma verificărilor efectuate a reieșit faptul că, bărbatul are dreptul de a conduce suspendat.
       Acesta a fost testat cu aparatul etilometru, rezultatul fiind 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat şi i-au fost recoltate mostre biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei.
       Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul pe drumurile publice fără a detine permis de conducere și sub influenţa băuturilor alcoolice.
  •  
A refuzat atât testarea cu aparatul etilometru, cât și recoltarea mostrelor biologice de sânge
 
La data de 28 mai a.c, în jurul orei 03.00, polițiștii din cadrul Secției 2 Poliție Rurală Moinești au depistat un bărbat de 33 de ani din municipiul Bacău, în timp ce conducea un autoturism pe raza localității Scorțeni.
       În urma controlului efectuat, bărbatul a refuzat testarea cu aparatul etilometru şi recoltarea mostrelor biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei.
       Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.
        Întocmit,
Ag. șef adj. de poliţie
                                                                                                       D G

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.