IPJ Bacău Infracțiuni la regimul circulației rutiere constatate de polițiști

Nr. 411 din 19 decembrie 2023
                                                                                               
 
 
BULETIN DE PRESĂ
 
Infracțiuni la regimul circulației rutiere constatate de polițiști
 
          La data de 18 decembrie a.c., în jurul orei 18.00, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Dărmănești au depistat în trafic un tânăr de 26 de ani, în timp ce conducea un autoturism pe strada Energiei din localitate.
          În urma testării cu aparatul din dotare au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive. Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, bărbatul fiind transportat la spital unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei și a consumului unor substanțe interzise.  
          Cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.
 
  •  
 
         La data de 18 decembrie a.c., în jurul orei 12.00, polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Traian au depistat în trafic, pe DJ 207D, un bărbat de 50 de ani, din comuna Dămienești care conducea un autoturism aflându-se sub influența alcoolului.
         Cel în cauză a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0,68 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la spital în vederea prelevării de mostre biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei.
       Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui autovehicul pe drumul public sub influenţa alcoolului.
 
 
          Recomandări:

 
- Nu vă urcați la volan dacă ați consumat băuturi alcoolice sau substanțe psihoactive ori dacă nu dețineți permis de conducere. Consumul de alcool scade capacitatea de a conduce autovehicule, reduce viteza de reacție, afectează pueterea de concentrare și vederea. Consumul de substanțe psihoactive induce o falsă încredere în propriile simțuri, conducătorul asumându-și irational riscuri în trafic. Combinate, substanțele psihoactive și alcoolul sporesc semnificativ riscul implicării într-un accident rutier.
 

- Dacă ați consumat alcool, luați un taxi sau rugați pe cineva să vă ducă acasă!
 
- Nu vă lăsați prietenii să conducă sub influența alcoolului sau să consume droguri!
 
- Nu vă puneți viața în pericol urcându-vă în autovehicule conduse de persoane care nu dețin permis de conducere, se află sub influența alcoolului sau a drogurilor!
 
 
 
 
                                                                                                 ÎNTOCMIT
            Ag. șef adj. de poliție    

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

IPJ BacăuPolițiștii Serviciului Rutier au acționat pentru reducerea riscului rutier

23 Feb 2023 510