IPJ BacăuMandat de arestare european pus în aplicare de polițiști

Nr. 60 din 04 martie 2024
                                                                                                
                                                              
BULETIN DE PRESĂ
 
Mandat de arestare european pus în aplicare de polițiști
 
          La data de 02 martie a.c., polițiștii au fost sesizați de colegii de la Punctul de Trecere a Frontierei din cadrul Aeroportului Internațional ”George Enescu” Bacău despre faptul că au depistat la Terminalul Sosiri un bărbat de 42 de ani, din municipiu, urmărit la nivel internațional.
          Cazul a fost preluat de polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Bacău care au constatat faptul că, pe numele bărbatului există un mandat european de arestare emis de autoritățile judiciare din Italia, acesta fiind cercetat pentru mai multe infracțiuni de furt calificat, săvârșite pe teritoriul acestui stat.
          Cel în cauză a fost prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bacău care a dispus reținerea acestuia pentru 24 de ore. Bărbatul a fost introdus în Arestul I.P.J. Bacău, fiind demarate procedurile de predare către autoritățile italiene.
La activități au participat și luptători pentru acțiuni speciale.
 
  •  
 
Reținut de polițiști după un scandal în trafic
 
          La data de 01 martie a.c., polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Onești au reținut pentru 24 de ore, un bărbat de 39 de ani, bănuit de comiterea infracțiunilor de loviri sau alte violențe, distrugere și conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influența alcoolului. Cel în cauză a fost introdus în Arestul I.P.J. Bacău.
 
          Din cercetări a rezultat că, la data de 01 martie a.c., în jurul orei 22.00, un bărbat de 39 de ani din comuna Berzunți, în timp ce conducea un autoturism în localitate, ar fi avut unele discuții contradictorii legate de prioritatea de trecere pe un sector de drum îngustat, cu un alt conducător auto în vârstă de 27 de ani.
          În urma discuțiilor, bărbatul de 39 de ani l-ar fi lovit pe celălalt conducător auto, totodată provocând distrugeri la ambele autoturisme.

          Polițiștii i-au testat cu aparatul etilometru pe ambii conducători auto, rezultatul fiind negativ pentru tânărul de 27 de ani, iar în cazul bărbatului de 39 de ani a rezultat o valoare de 0,81 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind transportat la spital unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
          După administrarea probatoriului, polițiștii au dispus reținerea celui în cauză pentru 24 de ore și l-au introdus în Arestul I.P.J. Bacău.
            Cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de loviri sau alte violențe, distrugere și conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influența alcoolului.
  •  
 

Percheziții domiciliare efectuate de polițiști la persoane bănuite de furt
 
La data de 02 martie a.c., polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Moinești au pus în aplicare 4 mandate de percheziție în comuna Zemeș, la domiciliile a 4 tineri cu vârste cuprinse între 17 și 30 de ani, bănuiți de comiterea mai multor infracțiuni de furt și furt calificat.
 
          Din cercetări a rezultat că, cei în cauză ar fi sustras bunuri de la punctul de lucru al unei societăți comerciale din domeniul forestier și un dispozitiv de înregistrare video aparținând Ocolului Silvic Moinești, amplasat în Fondul Forestier Zemeș.
          În urma perchezițiilor efectuate au fost descoperite și ridicate în vederea extinderii cercetărilor mai multe bunuri și mijloace materiale de probă.
          Cercetările sunt continuate în cadrul unor dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt și furt calificat, pentru stabilirea cu exactitate a modului de comitere a faptelor, identificării tuturor participanţilor şi pentru recuperarea prejudiciului creat.
 
  •  
 
Acțiunile polițiștilor din weekend, în județ
 
          La data de 02 martie a.c., polițiștii Secției 4 Poliție Rurală Podu Turcului, împreună cu jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Bacău au desfășurat o acțiune în zona de competență, pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale și a evenimentelor rutiere.
     Polițiștii au legitimat 70 de persoane, au verificat 50 de autovehicule, au retras două certificate de înmatriculare și un set de plăcuțe cu numere de înmatriculare.
     Pentru neregulile constatate, au fost aplicate 40 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 10.000 de lei.
  •  
           
          De asemenea, la aceeași dată, polițiștii din cadrul Poliției orașului Buhuși, împreună cu jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Bacău au acționat în oraș și în comunele arondate pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale și pentru creșterea gradului de siguranță rutieră.
     În cadrul activităților au fost verificate 25 de autovehicule, au fost legitimate 50 de persoane și au fost efectuate 10 testări cu aparatele din dotare.
     Polițiștii au aplicat 37 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de peste 9.000 de lei și au reținut două permise de conducere.
 
  •  
 
          La data de 03 martie a.c., polițiștii Secției 2 Poliție Bacău, împreună cu cei de la econimic au desfășurat o acțiune în zona de competență, pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale, a comerțului ilegal și a evenimentelor rutiere.
     Au fost vizați 20 de operatori economici și legitimate peste 50 de persoane.
          În urma activităților desfășurate, au fost aplicate 20 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 13.000 de lei, au fost ridicate în vederea confiscării bunuri în valoare de 1.000 de lei și a fost constatată o infracțiune flagrantă.
          La activități au participat și jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Bacău și polițiști locali.
 
  •  
 
          Totodată, polițiștii din Onești, împreună cu jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Bacău au desfășurat o acțiune în municipiu, pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale și prevenirea accidentelor de circulație.
     În cadrul activităților au fost verificate 80 de autovehicule și au fost legitimate 100 de persoane.
     Polițiștii au aplicat 33 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de peste 11.000 de lei au retras două certificate de înmatriculare și un set de plăcuțe cu numere de înmatriculare.
 
  •  
 
Acțiune de combatere a nerespectării regimului silvic
 
          La data de 02 martie a.c., polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Brusturoasa au desfășurat o acțiune în zona de competență, pentru prevenirea și combaterea delictelor silvice.
          În cadrul activităților, polițiștii au depistat 6 bărbați cu vârste cuprinse între 26 și 70 de ani, care transportau material lemnos cu atelaje hipo și autoutilitare, fără a deține documentația legală.
          Polițiștii au aplicat 6 sancțiuni contravenționale şi au confiscat cantitatea totală de 9  m.c. de material lemnos, aceasta fiind predată în custodie Ocolului Silvic Comănești.
 
 
 
 
 
                                                                                                 ÎNTOCMIT
            Ag. șef adj. de poliție             

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

IPJ BacăuMandat european de arestare pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat pe teritoriul Franței.

27 Oct 2023 463

IPJ Bacău Buletin de presă - 25.02.2021

25 Feb 2022 1339