IPJ BacăuPercheziții domiciliare în județele Bacău și Brașov și 3 persoane reținute de polițiști pentru proxenetism

Nr. 51 din 21 februarie 2024
                                                                                              
 
BULETIN DE PRESĂ
 
 
Percheziții domiciliare în județele Bacău și Brașov și 3 persoane reținute de polițiști pentru proxenetism
 
          Polițiștii de investigații criminale din Onești, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Onești au efectuat 4 percheziții în municipiu și în județul Brașov, la domiciliile a 4 persoane bănuite de comiterea infracțiunii de proxenetism, 3 dintre acestea fiind reținute și introduse în Arestul I.P.J. Bacău.
 
            La data de 15 februarie a.c., polițiștii Biroului de Investigații Criminale din Onești, fiind în continuarea cercetărilor în cadrul unui dosar penal aflat sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Onești în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de proxenetism au efectuat o percheziție în municipiu, la domiciliul unei tinere de 21 de ani.
          Din cercetări a reieșit faptul că, tânăra ar fi practicat prostituția și ar fi consumat la domiciliu  substanțe interzise, împreună cu mai multe persoane.
          În urma percheziției, polițiștii au descoperit și ridicat în vederea continuării cercetărilor mai multe dispozitive electronice și o substanță cristalină susceptibilă a fi interzisă ce a fost înaintată Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Bacău.
          La data de 19 februarie a.c., polițiștii au pus în aplicare 3 mandate de percheziție în Onești și în județul Brașov, la domiciliile a 3 bărbați cu vârste cuprinse între 21 și 37 de ani, bănuiți de comiterea infracțiunii de proxenetism.
          Din cercetări a reieșit că, în perioada mai 2023 – februarie 2024, cei în cauză ar fi determinat-o pe tânăra de 21 de ani să practice prostituția.
          După administrarea probatoriului, polițiștii i-au reținut pe cei 3 bărbați pentru 24 de ore și i-au introdus în Arestul I.P.J. Bacău, ulterior, cei în cauză fiind prezentați instanței de judecată care a dispus măsura controlul judiciar pentru 60 de zile față de aceștia.
          Suportul de specialitate a fost asigurat de Brigada Operaţiuni Speciale Bacău.
          Activitățile au beneficiat de sprijinul Unității Teritoriale de Analiză a Informațiilor Bacău.

 
 
 

 
 
         
 
  •  

Depistat de polițiști conducând un autoturism cu o alcoolemie de 1,30 la mie
 
La data de 20 februarie a.c., în jurul orei 18.30, polițiștii din cadrul Poliției orașului Comănești au depistat în flagrant delict, un bărbat de 42 de ani, în timp ce conducea un autoturism în localitate, aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice.
          Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilometru rezultând o concentrație de 1,30 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior acesta fiind transportat la spital unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
          Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe.
 
  •  
 
Verificarea respectării regulilor de trecere la nivel cu calea ferată
 
          La data de 20 februarie a.c., polițiștii Serviciului Rutier Bacău, împreună cu cei de la ordine publică au desfășurat o acțiune în județ, pentru verificarea respectării prevederilor legale privind trecerea la nivel cu calea ferată.  
          În cadrul activităților au fost legitimate peste 300 de persoane și au fost verificate 200 de autovehicule.
     Polițiștii au aplicat 151 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 100.000 de lei.
          Totodată, au fost reținute 13 permise de conducere, pentru nerespectarea regulilor de trecere la nivel cu calea ferată, au fost retrase 6 certificate de înmatriculare și au fost efectuate peste 120 de testări cu aparatele din dotare.
 
  •  
 
Posesor de mandat de executare a pedepsei închisorii, depistat de polițiști
 
          La data de 20 februarie a.c., o patrulă mixtă formată din polițist din cadrul Secției 1 Poliție Bacău şi jandarm din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Bacău a depistat pe strada Spiru Haret din municipiu, un bărbat de 54 de ani, din municipiul București, urmărit la nivel național.
Pe numele acestuia a fost emis un mandat de executare a pedepsei închisorii de către Tribunalul București, fiind condamnat la 2 ani și 6 luni de închisoare pentru săvârşirea infracțiunii de trafic de droguri de risc.
Cel în cauză a fost condus de polițiști și încarcerat în Penitenciarul Bacău.
 
 
 
                                                                                           ÎNTOCMIT
            Ag. șef adj. de poliție    

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.