IPJ BacăuPolițiștii și liceenii vorbesc depre traficul și consumul de droguri

Nr. 146 din 08 mai 2023
                        
 
Polițiștii și liceenii vorbesc depre traficul și consumul de droguri
 
Inspectoratul de Poliție Județean Bacău desfășoară, pe parcursul anului școlar 2022 - 2023, activități de prevenire a traficului și consumului de droguri în rândul liceenilor, alături de reprezentanții Agenției Naționale Antidrog - Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Bacău, în cadrul campaniei „Drogurile – drum cu sens unic”.
 
          Campania de conștientizare a efectelor nocive ale consumului de droguri „Drogurile – drum cu sens unic” a fost inițiată de Instituția Prefectului și reprezintă un parteneriat între această instituție, Inspectoratul Școlar Județean Bacău, Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Bacău și Inspectoratul de Poliție Județean Bacău.
          În cadrul acestei campanii, polițiștii desfășoară atelierul „Drogurile: Lege și fărădelege”, discutând cu elevii legislația în vigoare privind traficul și consumul de droguri.
          La data de 05 mai a.c., polițiștii de prevenire și siguranță școlară, împreună cu specialiștii CPECA Bacău și reprezentanții ANITP – Centrul Regional Bacău, au fost prezenți la Liceul Teoretic „Spiru Haret” Moinești unde au dezbătut împreună cu elevii aspectele legislative.
          De asemenea, polițiștii au adus în discuții situații în care tinerii au consumat droguri sau au fost implicați în alte infracțiuni din sfera traficului de substanțe interzise, precum și consecințele legale are acțiunilor lor.
          Polițiștii recomandă tinerilor să nu consume substanțe interzise, să se informeze inclusiv asupra celor din sfera medicamentelor și să adopte un stil de viață cât mai echilibrat și sănătos.
          Pentru a nu suporta presiunea negativă a anturajului, să dezvolte relații de prietenie sănătoase și să învețe să spună NU!
          Acțiunile vor continua, fiind implicate și alte unități de învățământ de pe raza județului Bacău.
   
 
 
Întocmit,
            Subcomisar de poliţie

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.