IPJ BacăuProiectul are ca obiectiv general protejarea intereselor financiare

Nr. 33 din 02 februarie 2024
 
COMUNICAT DE PRESĂ
 
PROIECTUL „DISMANTLING TAX EVASION CRIMINAL GROUPS WITH PROFESSIONAL EQUIPMENT IN BACAU COUNTY”
 
Cod proiect 101139854 – 2023-RO-ANTI-FRAUD
 
          Inspectoratul de Poliție Județean Bacău derulează proiectul „Dismantling tax evasion criminal groups with professional equipment in Bacau County” (Destructurarea rețelelor de evaziune fiscală cu echipament profesional în județul Bacău).
 
          Proiectul are ca obiectiv general protejarea intereselor financiare ale Uniunii Europene prin îmbunătățirea dotării tehnice a polițiștilor băcăuani care au ca atribuții probarea fraudelor ce aduc atingere bugetului Uniunii Europene.
 
          Pentru atingerea obiectivului propus, urmează să se realizeze dotarea Serviciului Criminalistic din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bacău cu echipamente specifice, precum și instruirea polițiștilor ce vor utiliza aceste echipamente. Creșterea capacității de probare a activităților ilicite va conduce la îmbunătățirea calității datelor obținute și la reducerea fenomenului infracțional care afectează bugetul Uniunii Europene. 
 
          Proiectul se derulează pe o perioadă de 18 luni (01.01.2024-31.06.2025), este finanțat prin Programul EU-Antifraud 2023 al Comisiei Europene și are un buget de 379.449,45 euro (fără T.V.A.), dintre care 303.559,55 euro reprezintă contribuția Uniunii Europene și 75.889,90 euro cofinanțarea națională.
 
 
 

Coordonate de contact beneficiar:
Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bacău

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.