IPJ BacăuReținut de polițiștii Secţiei 4 Poliţie Rurală Podu Turcului pentru infracțiuni la regimul rutier

Nr. 101 din 24 aprilie 2024
                                                                                               
      
BULETIN DE PRESĂ
 
 
Reținut de polițiștii Secţiei 4 Poliţie Rurală Podu Turcului pentru infracțiuni la regimul rutier
 
          La data de 23 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Secţiei 4 Poliţie Rurală Podu Turcului au depistat în flagrant delict, un bărbat din comuna Răchitoasa, în timp ce conducea un autoturism fără a deţine permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.
         Fiind testat cu aparatul etilotest s-a constatat faptul că, acesta se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, rezultatul fiind de 0,61 mg/l alcool pur în aerul expirat.
         Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.
        Față de acesta a fost luată măsura retinerii pentru o perioadă de 24 ore, fiind introdus în Arestul I.P.J.Bacău.

  •  
24 de ore
 
 

            Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bacău au fost la datorie și au organizat acțiuni care au avut ca obiectiv menținerea ordinii și liniștii publice, prevenirea și combaterea faptelor ilegale, creșterea gradului de siguranță rutieră și asigurarea intervenției eficiente la solicitările cetățenilor.

         
 La data de 23 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bacău au fost angrenați în acțiuni punctuale circumscrise ordinii și liniștii publice.
           Principalele misiuni ale polițiștilor au constat în asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică, prevenirea și combaterea faptelor ilegale, creșterea gradului de siguranță rutieră și asigurarea intervenției eficiente la solicitările cetățenilor.
          Astfel, în ultimele 24 de ore, polițiștii au intervenit la 65 de evenimente, dintre care 56 au fost sesizări prin Sistemul Național Unic pentru Apeluri de Urgență 112.

          Pe parcursul zilei de ieri, au fost semnalate 10 infracțiuni, din care 4 contra persoanei și 4 contra patrimoniului, iar 2 alte tipuri. De asemenea, pentru nerespectarea prevederilor legale în vigoare, polițiștii au aplicat 164 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 53.800 de lei. Totodată, ca măsură complementară, polițiștii rutieri au reținut 10 permise de conducere și au retras 12 certificate de înmatriculare.
 
 
                                                                                                        Întocmit,
Comisar de poliţie

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

IPJ Bacău Buletin de presă 1 septembrie 2023

01 Sep 2023 700