IPJ Bacău UPDATE- reținut după ce a condus un autoturism sub influența alcoolului și cu permisul anulat

Nr. 30 din 31 ianuarie 2024
                                                                                               
 
 
BULETIN DE PRESĂ
 
UPDATE: reținut după ce a condus un autoturism sub influența alcoolului și cu permisul anulat
 
          La data de 30 ianuarie a.c., polițiștii Serviciului Rutier Bacău au reținut pentru 24 de ore, un bărbat de 43 de ani din județul Neamț, după ce acesta a fost depistat în flagrant delict, conducând un autoturism pe DN2-E85, aflându-se sub influența alcoolului și cu permisul de conducere anulat. Cel în cauză a fost introdus în Arestul I.P.J. Bacău.
          Urmează să se aprecieze asupra luării sau, după caz, solicitării dispunerii unei măsuri preventive.
          Cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice sub influența alcoolului și fără permis.
 
          Știrea inițială:
 
          La data de 26 ianuarie a.c., polițiștii Serviciului Rutier Bacău au depistat în flagrant delict, un bărbat de 43 de ani, în timp ce conducea un autoturism în localitatea Dumbrava, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice.
          Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilometru, rezultatul fiind de 0,67 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior, acesta fiind condus la spital unde i-au fost recoltate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
          Totodată, din verificările efectuate în baza de date a reieșit că, bărbatul figura cu permisul de conducere anulat.
          Polițiștii au întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice sub influența alcoolului și fără permis.
  •  
 

Posesori de mandate de executare a pedepsei închisorii, depistați de polițiști
 
          La data de 30 ianuarie a.c., polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Bacău au depistat pe strada General Ștefan Gușă din municipiu, un bărbat de 52 de ani, din comuna Bârsănești, urmărit la nivel național.

Pe numele acestuia a fost emis un mandat de executare a pedepsei închisorii de către Judecătoria Onești, fiind condamnat la 2 ani și 2 luni de închisoare pentru săvârşirea infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
Cel în cauză a fost condus de polițiști și încarcerat în Penitenciarul Bacău.
  •  
 
          La aceeași dată, polițiștii Secției 1 Poliție Bacău au depistat pe strada Nicolae Copernic din municipiu, un localnic de 26 de ani, urmărit la nivel național.
Cel în cauză era posesor de mandat de executare a pedepsei închisorii emis de către Tribunalul Bacău, fiind condamnat la 7 ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi de mare risc în formă continuată, deţinere de droguri de risc şi de mare risc pentru consum propriu, fără drept.
          Tânărul a fost condus de polițiști și încarcerat în Penitenciarul Bacău.
 
  •  
 
Acțiune a polițiștilor Secției 4 Poliție Rurală Podu Turcului
 
          La data de 30 ianuarie a.c., polițiștii Secției 4 Poliție Rurală Podu Turcului au acţionat pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale, prevenirea şi combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, prevenirea ilegalităţiilor în domeniul silvic şi pentru depistarea persoanelor care se sustrag urmăririi penale.
În cadrul activităților desfășurate au fost legitimate 100 de persoane și controlate peste 70 de autovehicule, totodată, au fost efectuate 35 de testări cu aparatele alcooltest.
          Pentru neregulile constatate, au fost aplicate 35 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 8.000 de lei.
 
  •  
 
Înregistrat cu aparatul radar, conducând cu viteza de 117 km/h în localitate
 
          La data de 30 ianuarie a.c, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Dărmănești au depistat un bărbat de 40 de ani, în timp ce conducea un autoturism pe DN 12A, în localitate, cu viteza de 117 km/h.
          Cel în cauză a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.485 lei, iar ca măsură complementară i-a fost reținut permisul de conducere pentru o perioadă de 90 de zile.
 
Limitele maxime de viteză stabilite prin Codul Rutier sunt:
  • în localităţi:
- 50 km/h (poate fi şi o limita superioară, însă nu mai mare de 80 km/h, sau una inferioară, dar nu mai mică de 30 km/ora);
  • în afară localităţilor:
- 130 km/h pe autostrăzi;
- 100 km/h pe drumurile expres sau pe cele naţionale europene;
- 90 km/h pe celelalte categorii de drumuri.
 
                                                                                                 ÎNTOCMIT
            Ag. șef adj. de poliție            

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

IPJ Bacău Buletin de presă - 16.06.2021

16 Jun 2021 676

UPDATE. Acțiune în forță a polițiștilor în zona de Nord a stațiunii Mamaia. Un bărbat a fost reținut

07 Dec 2017 3051