IPJ BacăuUrmărit internațional depistat de polițiști

Nr. 74 din 22 martie 2024
                                                                                       
        
                                                                            
BULETIN DE PRESĂ
 
Urmărit internațional depistat de polițiști
 
          La data de 20 martie a.c., polițiștii Serviciului Investigații Criminale Bacău au depistat un bărbat de 60 de ani, din municipiu, urmărit la nivel internațional.
          Bărbatul era posesorul unui mandat european de arestare emis de autoritățile judiciare din Germania, acesta fiind cercetat pentru 48 de acte materiale privind infracțiunea de reținere și delapidare de salarii, prevăzută de codul penal german. Acestea au fost săvârșite de cel în cauză pe teritoriul statului german, în perioada 2017 - 2023, în calitate de director general al unei societăți comerciale din domeniul construcțiilor, prejudiciul creat fiind de peste 1.300.000 de euro.
          Cel în cauză a fost prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bacău care a dispus reținerea acestuia pentru 24 de ore.
          Bărbatul a fost introdus în Arestul I.P.J. Bacău, fiind demarate procedurile de predare către autoritățile germane.
 
  •  
 
Arme descoperite de polițiști în urma unor percheziții domiciliare
 
           La data de 20 martie a.c, polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Bacău au efectuat două percheziții domiciliare, în județ, la persoane bănuite de săvârșirea infracțiunilor de nerespectarea regimului armelor și munițiilor și contrabandă calificată.
          În cadrul activităților desfășurate au fost identificate ca fiind deţinute ilegal, mai multe bunuri.
          Astfel, la locuința unui bărbat de 65 de ani, din comuna Asău a fost descoperită o armă, deținută ilegal. Cel în cauză ar fi introdus-o în țară în anul 2020, după ce ar fi procurat-o din Spania.

     Totodată, polițiștii au depistat în municipiul Moinești, un bărbat de 41 de ani în timp ce staționa cu autoturismul pe strada Lucăcești. În urma controlului efectuat, în interiorul autovehiculului a fost descoperită o armă, deținută ilegal.
          Armele au fost ridicate de polițiști în vederea continuării cercetărilor sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor și contrabandă calificată.
 
  •  
 

Acțiuni în județ pentru combaterea abaterilor la regimul circulației rutiere
 
          La data de 20 martie a.c., polițiștii din cadrul Poliției orașului Dărmănești au desfășurat o acțiune BLITZ pe DN 12A, pentru combaterea nerespectării regimului legal de viteză. 
          În cadrul activităților au fost reținute 5 permise de conducere pentru depășirea limitelor legale de viteză și au fost aplicate 9 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 10.000 de lei.
          La aceeași dată, polițiștii din Moinești au depistat în cadrul unei acțiuni desfășurate în municipiu, un conducător auto de 37 de ani, care efectua transport public de persoane cu un microbuz, aflat sub influența alcoolului.
          Cel în cauză a fost testat cu aparatul etilometru, rezultatul fiind de 0,33 mg/l alcool pur în aerul expirat.
          Polițiștii i-au reținut permisul de conducere pentru 90 de zile, totodată sancționându-l contravențional pe bărbat cu amendă în valoare de 1.485 de lei.
 
  •  
 
Depistat de polițiști în timp ce vindea pește fără documente legale
           
          La data de 20 martie a.c., polițiștii Postului de Poliție Pâncești au depistat în localitate, un bărbat de 43 de ani, în timp ce oferea spre vânzare, dintr-un autovehicul, pești din specia crap.
          În urma verificărilor efectuate a reieșit că, bărbatul nu deținea documente prevăzute de lege pentru comercializarea peștelui.
          Cantitatea de 30 de kg de pește a fost ridicată în vederea confiscării și predată reprezentanților D.S.V.S.A. Bacău.
          Polițiștii au întocmit un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de transport și comercializare de pește fără documente legale.
 
  •  

Acțiune a polițiștilor pentru combaterea delictelor silvice
 
          La data de 20 martie a.c., polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Brusturoasa, cu sprijinul de specialitate al Gărzii Forestiere Suceava au acţionat în zona de competență, pentru prevenirea și combaterea delictelor silvice.
          În cadrul acțiunii a fost vizat un depozit de exploatare și rindeluire a lemnului, la care au fost constatate mai multe nereguli privind trasabilitatea lemnului și diferențe între stocurile de materiale lemnoase.
          Polițiștii au aplicat două sancțiuni contravenționale operatorului economic, în valoare totală de 10.000 de lei și au confiscat valoric cantitatea de 12 m.c. material lemnos, în valoare de peste 11.000 de lei.
          Totodată, polițiștii au depistat în trafic, un tânăr de 23 de ani, în timp ce transporta cu un autovehicul cantitatea de 8 m.c. de material lemnos, fără a deține asupra sa documente de proveniență. Cel în cauză a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 5.000 de lei, iar materialul lemnos transportat a fost confiscat.
 
  •  
 
Bărbat depistat la volan sub influența unor substanțe psihoactive
 
          La data de 20 martie a.c., în jurul orei 13.00, polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Traian au fost sesizați de către un tânăr de 25 de ani, din municipiul Bacău, despre faptul că, tatăl său în vârstă de 57 de ani, ar fi consumat substanțe interzise și ar fi plecat cu autoturismul din comuna Dămienești.
          Polițiștii au procedat la căutarea autoturismului indicat, depistându-l în trafic.
          În urma testării cu aparatul din dotare au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive. Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, cel în cauză fiind transportat la spital unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei și a consumului unor substanțe interzise.
          Cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.
 
 
  •  
 
Acțiuni ale polițiștilor rutieri pentru combaterea nerespectării regimului legal de viteză
 
          La data de 21 martie a.c., în intervale orare diferite, polițiștii Serviciului Rutier, împreună cu cei de ordine publică au desfășurat acțiuni în județ, pentru combaterea nerespectării regimului legal de viteză. 
          În cadrul activităților desfășurate au fost legitimate peste 150 de persoane, au fost controlate 100 de autovehicule și au fost efectuate 75 de testări cu aparatele din dotare.
          Pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 90 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 55.000 de lei.
          Totodată, a fost constatată o infracțiune flagrantă la regimul circulației rutiere, au fost reținute 16 permise de conducere, din care 12 pentru depășirea limitelor legale de viteză.
 
 
 
 
                                                                                                  ÎNTOCMIT
            Ag. șef adj. de poliție             

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

IPJ Bacău Buletin de presă - 19.05.2021

19 May 2021 1309