IPJ BacăuUrmărit național, depistat de polițiști

Nr. 67 din 12 martie 2024
                                                                                                                                                
BULETIN DE PRESĂ
 
Urmărit național, depistat de polițiști
 
 
          La data de 11 martie a.c., polițiștii Serviciului Investigații Criminale Bacău, împreună cu cei ai Biroului Investigații Criminale Moinești, în urma activităților investigativ-operative au depistat în comuna Asău, un bărbat de 31 de ani, urmărit la nivel național.
Pe numele acestuia a fost emis un mandat de executare a pedepsei închisorii de către Judecătoria Moinești, fiind condamnat la 1 an și 4 luni de închisoare pentru săvârşirea mai multor infracțiuni de furt, acesta sustrăgându-se de la executarea mandatului.
Cel în cauză a fost condus de polițiști și încarcerat în Penitenciarul Bacău.
 
 
 
Depistat la volan cu o alcoolemie de 1,16 la mie
 
La data de 11 martie a.c., polițiștii din cadrul Poliției municipiului Moinești au depistat în flagrant delict, un bărbat de 42 de ani, în timp ce conducea un autoturism pe strada Avram Iancu din municipiu, aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice.
          Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilometru, rezultând o concentrație de 1,16 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, cel în cauză a fost transportat la spital unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
          Cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul pe drumurile publice sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.
 
 

A încercat să scape de polițiști după ce s-a urcat băut la volan
 
 
          La data de 11 martie a.c., polițiștii Secției 4 Poliție Rurală Podu Turcului au depistat în localitatea Răchitoasa un autoturism și au efectuat semnale regulamentare de oprire, dar acesta a accelerat continuându-și deplasarea.

          Polițiștii au procedat la urmărirea autoturismului în trafic. Conducătorul auto a încercat să se sustragă verificărilor polițiștilor însă a pierdut controlul direcției de mers, a părăsit carosabilul și s-a oprit într-un șanț. Imediat după impact, acesta a fugit din autoturism, dar a fost prins și imobilizat de polițiști.
          În urma verificărilor a reieșit că, persoana în cauză este un bărbat de 31 ani, din comuna Răchitoasa.
          Polițiștii l-au testat cu aparatul etilometru, rezultatul fiind de 0.60 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, acesta a fost transportat la spital unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
          Bărbatul este cercetat penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul pe drumurile publice sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
 
 
 
27 de permise de conducere reținute de polițiști în doar câteva ore pe DN2-E85
 
 
 
          La data de 10 martie a.c., polițiștii Serviciului Rutier au desfășurat o acțiune pe DN2 – E85, în intervale orare diferite, pentru combaterea depășirilor neregulamentare, a consumului de alcool sau substanțe interzise și nerespectării regimului legal de viteză,. 
          În cadrul activităților au fost reținute 27 de permise de conducere, din care 25 pentru depășirea limitelor legale de viteză.
     Polițiștii au aplicat 88 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 30.000 de lei și au fost efectuate peste 60 de testări cu aparatele din dotare.
 
 
 
 
                                                                                                  ÎNTOCMIT
            Ag. șef adj. de poliție             

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

IPJ BacăuUrmărit național depistat de polițiști

18 Aug 2023 433

Un bărbat urmărit la nivel național a fost prins! Pentru ce infracțiuni este cercetat

18 Aug 2023 695

IPJ BacăuUrmărit național pentru proxenetism depistat de polițiști

27 Jun 2023 614

IPJ Bacău Buletin de presă - 05.01.2022

05 Jan 2022 895