IPJ Bistrița-Năsăud1,07 mg/l alcool pur în aerul expirat în cazul unui conducător auto din Beclean

Nr. 75 din 27 februarie 2024

 
 
BULETIN DE PRESĂ
 
 
1,07 mg/l alcool pur în aerul expirat- în cazul unui conducător auto depistat la volanul unui autovehicul, de polițiștii din Beclean
 
La data de 26 februarie a.c., polițiștii din Beclean care desfășurau activități de monitorizare și control trafic au depistat și oprit pentru verificări un autoturism care se deplasa pe Drumul Național 17D, prin localitatea Piatra.
 
La volan a fost identificat un bărbat de 41 de ani din Cluj-Napoca care se afla sub influenţa  băuturilor  alcoolice. Conducatorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,07 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la spital pentru a-i fi prelevate probe biologice în vederea determinării alcoolemiei.
 
În cauză a fost întocmit dosar penal, iar cercetările în cauză vor fi continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.
 
 
Bărbat bănuit de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau altor substanțe, depistat de polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Năsăud
 
La data de 26 februarie a.c., polițiștii din cadrul Postului de Poliție Comunal Rebra - Secția 6 Poliție Rurală Năsăud, în timp ce desfășurau activități de supraveghere a traficului rutier pe raza localității, au oprit în trafic pentru control un autoturism care circula pe Drumul Județean 172 B.
 

La volan au identificat un tânăr de 20 de ani din Parva, iar în urma testării cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive. Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana în cauză fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.
                                                                                                      
În cauză a fost întocmit dosar penal, iar cercetările sunt continuate de polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Năsăud, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau altor substanțe.
 

 
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.