IPJ Bistrița-NăsăudAutoturism căutat în vederea confiscării, indisponibilizat de polițiștii Serviciului de Investigații Criminale

                                                                                                              Nr. 73 din 26 februarie 2024

 

BULETIN DE PRESĂ
 

Autoturism căutat în vederea confiscării, indisponibilizat de polițiștii Serviciului de Investigații Criminale

 
La data de 23 februarie a.c., în urma investigațiilor efectuate, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale au depistat un autoturism, înmatriculat în Spania, care figura ca fiind căutat în vederea confiscării.
 
Autoturismul se afla în posesia unui bărbat din Livezile și a fost indisponibilizat de polițiști. În cauză a fost întocmit dosar penal, iar cercetările sunt continuate de polițiștii Serviciului de Investigații Criminale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tăinuire.
 
 
Acțiuni pentru siguranța elevilor, desfășurate de polițiștii Biroului Siguranță Școlară
 
La data de 23 februarie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară, împreună cu cei din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice și a Poliției Municipiului Bistrița - Biroului Ordine Publică au organizat și desfășurat o acțiune pentru siguranța elevilor, prevenirea absenteismului școlar, a consumului de tutun, precum și prevenirea traficului și consumului ilicit de droguri. Totodată, s-a acționat și pentru prevenirea delincvenței juvenile.
 
Astfel, în urma activităților au fost legitimate 29 de persoane și au fost verificate 11 societăți comerciale. Reprezentanții acestora au fost reinformați cu privire la interdicția comercializării produselor din tutun și alcool minorilor.
 
Au fost aplicate 4 sancțiuni contravenționale în valoare de 10.000 lei  conform prevederilor Legii 349/2002 pentru prevenirea şi combaterea efectelor consumului produselor din tutun, cu privire la încălcări a OUG 28/1999 privind obligația operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale și conform Legii 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.
 
De asemenea a fost dispusă măsura suspendării activității unui operator economic pe o perioadă de 30 de zile, ca urmare a comercializării produselor din tutun minorilor.

 
 
          Șofer din Bistrița, reținut de polițiștii Biroului Rutier

 
La data de 24 februarie a.c., polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției municipiului Bistrița au oprit pentru control un autoturism condus de un bărbat de 63 de ani, din Bistrița.
 
În urma verificărilor efectuate de către polițiști a reieșit faptul că acesta are dreptul de a conduce vehicule pe drumurile publice suspendat.
 
Bărbatul a fost testat și cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.
 
Totodată, întrucât șoferul nu a putut face dovada deținerii unei poliție de asigurare de răspundere civilă auto obligatorie, polițiștii au luat măsura retragerii plăcuțelor cu numărul de înmatriculare fiind aplicată o sancțiune contravențională conform prevederilor Legii 132/2017. În urma verificărilor, polițiștii au mai stabilit faptul că autoturismul condus are înmatricularea suspendată de la mijlocul anului 2021, întrucât inspecția tehnică periodică nu a mai fost efectuată. Și cu privire la acestea a fost dispusă sancționarea contravențională.
 
Cu privire la cele constatate, polițiștii au luat măsura reținerii șoferului pentru o durată de 24 de ore, acesta fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă a Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud. Ulterior, față de bărbat, magistrații au luat măsura controlului judiciar pentru o durată de 60 de zile.
 
Cercetările sunt continuate de către polițiștii Biroului Rutier în cadrul unui dosar penal întocmit cu privire la infracțiunea de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.
 
 
 
          Dosar penal întocmit în Țăgșoru
 
La data de 24 februarie a.c., polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Lechința au oprit pentru control pe Drumul Comunal 22A în Țăgșoru, un ATV care nu avea montată plăcuța cu numărul de înmatriculare.
 
A fost identificat conducătorul acestuia, un bărbat de 37 de ani din Țăgșoru.
În urma verificărilor efectuate de către polițiști a reieșit faptul că ATV-ul condus nu este înregistrat sau înmatriculat, iar conducătorul acestuia nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicul.
 
Bărbatul a fost testat și cu aparatul etilotest rezultând valoarea de 0,10 mg/l alcool pur în aerul expirat.
 
Cercetările sunt continuate de către polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Lechința în cadrul unui dosar penal întocmit cu privire la infracțiunile  de punerea în circulație a unui vehicul neînmatriculat și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.
 
 
          Infracțiuni flagrante la regimul rutier depistate de polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Năsăud și de cei ai Poliției orașului Sângeorz-Băi
 
La data de 24 februarie a.c., polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Năsăud au oprit pentru control un autoturism care se deplasa pe Drumul Comunal 32, prin Cepari.
 
La volan a fost identificat un bărbat de 37 de ani din localitate. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând valoarea de 0,42 mg/l alcool in aerul expirat. Ulterior șoferul a fost condus la spital pentru recoltarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
         
Cercetările sunt continuate de către polițiștii din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Năsăud în cadrul unui dosar penal întocmit cu privire la infracțiunea de conducerea unui vehicul  sub influenta alcoolului sau a altor substanțe.
 
***
La aceeași dată, polițiștii din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Năsăud au mai oprit pentru control un autoturism care se deplasa pe Drumul Comunal 32, prin Cepari. La volanul acestuia a fost identificat un bărbat de 39 de ani din Nepos.
 
În urma testării cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive. Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.
 
De asemenea, în urma verificărilor efectuate de către polițiști a reieșit faptul că permisul de conducere prezentat de către bărbat, permis eliberat de autoritățile din Irlanda, nu prezenta elemente de siguranță și particularitate ale unui permis de conducere autentic, existând bănuiala că acesta este contrafăcut.
 
Cercetările sunt continuate de către polițiștii din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Năsăud în cadrul unui dosar penal întocmit cu privire la infracțiunile de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, conducerea unui vehicul fără permis de conducere, fals material în înscrisuri oficiale și uzul de fals.
 
***
La data de 24 februarie a.c., polițiștii Compartimentului Rutier din cadrul Poliției orașului Sângeorz-Băi au oprit în trafic un autoturism care se deplasa pe raza orașului.
La volan a fost identificat un tânăr de 22 de ani, din Anieș. În urma testării cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive. Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.
În continuare, polițiștii Compartimentului Rutier din cadrul Poliției orașului Sângeorz-Băi desfășoară cercetări în cadrul unui dosar penal cu privire la infracțiunea de conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substanțe.
 
 
          Ordin de protecție provizoriu emis la Ilva Mare
 
La data de 24 februarie a.c., polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Sângeorz-Băi, au fost sesizați cu privire la faptul că un bărbat de 50 de ani, a provocat scandal la locuința tatălui său din localitatea Ilva Mare și i-ar fi adresat acestuia amenințări.
 
În urma deplasării la locul evenimentului, polițiștii au evaluat riscul constatându-se oportună emiterea unui ordin de protecție provizoriu împotriva bărbatului de 50 de ani. Acesta a fost ulterior evacuat din locuință.
 
Polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Sângeorz-Băi continuă cercetările în cadrul unui dosar penal.
 
 
Dosar penal în urma unui control în trafic
 
La data de 25 februarie a.c., polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției municipiului Bistrița, în cadrul activităților de supraveghere și control al traficului rutier au oprit pentru control un autoturism.
 
La volan a fost identificat un tânăr de 29 de ani, din Sânmihaiu de Câmpie. Verificările efectuate de către polițiști cu privire la șofer au indicat faptul că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Acesta a fost testat și cu aparatul etilometru, rezultatul fiind negativ.
 
Întrucât șoferul nu a putut face dovada deținerii unei polițe de asigurare de răspundere civilă auto obligatorie, polițiștii au dispus reținerea certificatului de înmatriculare și retragerea plăcuțelor cu numerele de înmatriculare, fiind aplicată o sancțiune contravențională.
 
Polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției municipiului Bistrița au întocmit un dosar de cercetare penală.
 
 
 
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

IPJ Bistrița-NăsăudAutoturism căutat în vederea confiscării, indisponibilizat de polițiștii Serviciului de Investigații Criminale

08 Jan 2024 344