IPJ Bistrița-NăsăudAutoturism ce figura ca fiind sustras din Polonia, depistat de polițiștii din Bistrița-Năsăud

                                                                                                              Nr.52 din 31 ianuarie 2024

BULETIN DE PRESĂ
 
 
Autoturism ce figura ca fiind sustras din Polonia, depistat de polițiștii din Bistrița-Năsăud
 
La data de 6 februarie a.c., polițiștii Serviciului de Investigații Criminale au depistat un autoturism care figura ca fiind sustras din Polonia, din data de 15 decembrie 2023.
 
Autoturismul, în valoare de aproximativ 12.000 de euro a fost depistat în posesia unui bărbat de 43 de ani din Șieu și a fost indisponibilizat de polițiști.
 
În cauză a fost întocmit dosar penal, iar polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de tăinuire, în cooperare cu autoritățile judiciare poloneze, pentru documentarea faptei și stabilirea vinovăţiei persoanelor implicate.
 
Dosare penale la regimul circulației, întocmite de polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Bistrița, în urma unor constatări în flagrant delict
 
La data de 6 februarie a.c., polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Bistrița au depistat și oprit în trafic, pentru control, un bărbat de 44 de ani din Lechința care se afla la volanul unui autoturism.
 
Autovehiculul în cauză a fost oprit pentru verificări pe Drumul Județean 154, în localitatea Domnești, iar în urma testării etilotest a conducătorului auto, rezultatul a fost 0,47 mg/L alcool pur în aerul expirat. Ulterior, acesta a fost condus la spital pentru a-i fi prelevate mostre biologice, în vederea determinării alcoolemiei.
 
În cauză a fost întocmit dosar penal, iar cercetările sunt continuate pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
 

***
În după-masa de 6 februarie a.c., polițiștii Secției 1 Poliției Rurală Bistrița au depistat un bărbat de 43 de ani din Domnești care conducea un autoturism, deși nu avea acest drept.
 

Autovehiculul condus de acesta a fost oprit pentru control pe o stradă din Domnești, iar în urma verificărilor, polițiștii au constatat faptul că bărbatul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
 
În urma celor constatate, polițiștii au întocmit dosar penal pentru infracțiunea de conducere a unui vehicul fără permis de conducere și continuă cercetările. De asemenea, în cadrul verificărilor s-a stabilit că inspecția tehnică periodică a autoturismului era expirată din luna iulie 2023, bărbatul fiind sancționat contravențional.
 
          Prejudiciu de 3.000 de lei, recuperat de polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Lechința
 
În cadrul cercetărilor efectuate într-un dosar penal întocmit pentru furt calificat, polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Lechința au identificat doi tineri de 18, respectiv 19 ani ambii din Chiraleș, bănuiți de comiterea faptei. Prejudiciul, în valoare de aproximativ 3.000 de lei a fost recuperat integral.
 
Din investigațiile efectuate a reieșit faptul că, în cursul anului 2022, cei doi ar fi sustras din locuința unui bărbat din Chiraleș mai multe bunuri, respectiv un telefon mobil, un laptop, o consolă și un sistem audio. Bunurile sustrase au fost recuperate și restituite păgubitului.
 
Polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Lechința continuă cercetările în vederea stabilirii întregii activități infracționale, în cadrul dosarului penal întocmit.
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.