IPJ Bistrița-NăsăudBănuit de complicitate la evaziune fiscală, reținut pentru 24 de ore, de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice

                                                                                                                    Nr. 93 din 27 aprilie 2023

 
BULETIN DE PRESĂ
 
 
Bănuit de complicitate la evaziune fiscală, reținut pentru 24 de ore, de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice
 
La data de 26 aprilie a.c., în urma probelor administrate, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au dispus reținerea, pentru 24 de ore, a unui bărbat, de 50 de ani, din județul Iași, bănuit de complicitate la infracțiunea de evaziune fiscală.
 
Din cercetările efectuate până în prezent, a reieșit faptul că bărbatul ar fi înființat o societate, pe care ar fi cedat-o, imediat după înființare, unui bărbat de 63 de ani, în scopul comiterii infracțiunii de evaziune fiscală.
 
Totodată, în perioada mai 2017- martie 2018, sub antetul acestei societăți, ar fi fost emise 84 de facturi reprezentând achiziții fictive care ar fi fost înregistrate în contabilitatea unei alte societăți, reprezentată de fiul bărbatului de 63 de ani, un bărbat de 37 de ani, din comuna Șanț, în scopul diminuării bazei impozabile la calculul impozitului pe profit și a TVA-ului de plată. Prejudiciul cauzat prin comiterea infracțiunilor este de 61.082 de lei.   
 
Cercetările în acest caz sunt continuate de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, în vederea documentării cauzei, sub toate aspectele ei.
 
 
       Tânără din Reteag, reținută de polițiști, la scurt timp după ce ar fi sustras o sumă de bani. Prejudiciul a fost recuperat
 
În această dimineață, în jurul orei 06.00, în urma cercetărilor efectuate într-un dosar de furt calificat, polițiștii Biroului de Investigații Criminale au emis ordonanță de reținere pe numele unei tinere de 26 de ani, din Bistrița.
 

În fapt, în noaptea de 26/27 aprilie, tânăra, în timp ce se afla într-un taximetru, pe raza municipiului Bistrița i-ar fi sustras conducătorului auto, dintr-un portmoneu, suma de 600 lei.
 
Femeia a fost depistată, condusă la sediul Poliției Municipiului Bistrița, unde ulterior, în urma probelor administrate, a fost reținută și dusă în arestul I.P.J. Bistrița-Năsăud, urmând a fi prezentată Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistrița, cu propunere de arestare preventivă. Prejudiciul cauzat a fost recuperat.

 
Cercetările în acest caz sunt continuate de către polițiștii Biroului de Investigații Bistrița, în cadrul dosarului penal întocmit pentru comiterea infracțiunii de furt calificat.
 
 
Depistat în trafic, în timp ce conducea un autoturism, deși avea dreptul de a conduce suspendat
 
La data de 26 aprilie a.c., polițiștii Secției 4 Poliție Rurală Beclean s-au sesizat din oficiu și au întocmit un dosar penal în care efectuează cercetări pentru comiterea infracțiunii de conducere fără permis.
 
Vizat de comiterea faptei este un tânăr de 22 de ani, din Crainimăt, oprit pentru control, pe Drumul Național 15A, pe raza localității Sărățel. În urma verificărilor, polițiștii au constatat că acesta are dreptul de a conduce suspendat. Totodată, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.
 
Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.