IPJ Bistrița-NăsăudBISTRIȚA- acțiuni pentru siguranța elevilor, desfășurate de polițiștii Biroului Siguranță Școlară

                                                                                                               Nr.131 din 19 aprilie 2024

 
BULETIN DE PRESĂ
BISTRIȚA: acțiuni pentru siguranța elevilor, desfășurate de polițiștii Biroului Siguranță Școlară, Ordine Publică și Prevenire
 
La data de 18 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară, împreună cu polițiștii din cadrul Biroului Ordine Publică Bistrița și polițiștii din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității au organizat și desfășurat acțiuni pentru siguranța elevilor, prevenirea absenteismului școlar, a consumului de tutun, precum și prevenirea traficului și consumului ilicit de droguri. Totodată, s-a acționat și pentru prevenirea delincvenței juvenile.
 
Astfel, în urma controalelor efectuate în zona unor școli și licee din Bistrița, au fost depistați 7 elevi care absentau de la cursuri, fiind întocmite informări către conducerea școlilor unde aceștia învață. De asemenea, polițiștii au efectuat 6 activități preventive la clasă, pe diverse teme, precum și instructaje cu 6 agenți de pază ai școlilor.
 
Pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 7 sancțiuni contravenționale în valoare de 1.950 de lei, conform Legii 349/2002 pentru prevenirea și combaterea efectelor consumului produselor din tutun și Legii 61/1991.
 
 
Infracțiuni la regimul rutier, constatate în flagrant delict
 
 
La data de 18 aprilie a.c., polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Prundu-Bârgăului, aflați în serviciul de patrulare, au oprit pentru control un autoturism care circula pe Drumul Județean 172G, prin Livezile.
 
La volan a fost identificat un tânăr de 18 ani din Dorolea, iar în urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. De asemenea, s-a constatat că tânărul ar fi luat autoturismul fără știrea părinților, iar numărul de înmatriculare aplicat pe acesta figura ca fiind atribuit altui autoturism.
 

A fost întocmit dosar penal, iar polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Prundu-Bârgăului continuă cercetările pentru comiterea infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, furt în scop de folosință și punerea în circulație sau conducerea unui autoturism neînmatriculat.
 
          Alcoolul și urmările lui

 
În seara de 18 aprilie a.c., polițiștii din Sângeorz-Băi au fost sesizați, prin S.N.U.A.U. 112, de către un bărbat din Sângeorz-Băi, despre faptul că autoturismul personal, parcat în apropierea locuinței sale, a fost avariat de un autoturism de teren, iar conducătorul acestuia, aflat sub influența băuturilor alcoolice, a lăsat autoturismul la fața locului și a plecat.
 
În scurt timp, polițiștii au depistat, pe o altă stradă din oraș, persoana indicată de apelant, respectiv un bărbat de 42 de ani din Sângeorz-Băi, aflat în stare de ebrietate. Acesta se deplasa pe jos, fiind condus la sediul Poliției orașului Sângeorz-Băi, unde a refuzat testarea cu aparatul etilometru. A fost condus la spital, unde i-au fost recoltate probe biologice, în vederea determinării alcoolemiei.
 
Totodată, în urma verificărilor, polițiștii au constatat faptul că bărbatul de 42 de ani figurează ca fiind proprietarul autoturismului implicat în accident.
 
În cauză a fost întocmit dosar penal, iar polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Sângeorz-Băi continuă cercetările pentru comiterea infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substanțe.
 
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

IPJ Bistrița-NăsăudBeclean - acțiuni pentru siguranța elevilor, desfășurate de polițiști

23 Feb 2024 395

IPJ Bistrița-Năsăud Conducător auto aflat sub influența unor substanțe, depistat și oprit de polițiștii Serviciului Rutier

15 Sep 2023 576

IPJ Bistrița-Năsăud Acțiuni pentru siguranța elevilor, desfășurate de polițiștii Biroului Siguranță Școlară

10 May 2023 638