IPJ Bistrița-NăsăudBraconaj cinegetic

Nr. 144 din 7  iulie 2023

BRACONAJ CINEGETIC
Video: https://www.youtube.com/watch?v=8mA_8TZJHaI
 
Investigații ale polițiștilor de la Biroul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, Postului de Poliție Josenii Bârgăului și Biroului pentru Protecția Animalelor, într-un dosar de braconaj cinegetic
 
Polițiștii Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase împreună cu cei de la Postul de Poliție Josenii Bârgăului au efectuat verificări pentru documentarea activității infracționale într-un dosar penal de braconaj cinegetic, în care sunt vizați doi tineri de 17 ani, ambii din Cușma.
 
În urma investigațiilor efectuate, s-a stabilit faptul că, în cursul lunii mai 2023, în extravilanul localității Cușma, cei doi ar fi braconat un exemplar de mistreț, folosindu-se de 5 câini, de rasă metis. Totodată, în urma acestei acțiuni, cei doi ar fi capturat și trei pui de mistreț, pe care i-ar fi transportat împreună cu animalul braconat, la locuința unuia dintre ei.
În urma verificărilor efectuate, la domiciliul unuia dintre tinerii implicați au fost găsiți cei trei pui de mistreț capturați, fiind preluați și încredințați reprezentanților Ocolului Silvic Municipal Bistrița și ulterior eliberați în mediul silvatic.
 
La acțiune au participat și polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor care au efectuat verificări de specialitate, privind modul de respectare al legislației cu privire la regimul de deținere al câinilor periculoși sau agresivi, a condițiilor de bunăstare ale acestora, precum și respectarea legislației privind identificarea prin microcipare și sterilizarea câinilor din rasa comună.
 
Astfel, au fost identificați și examinați 7 câini, printre care și cei care ar fi fost folosiți la acțiunea de braconaj și cărora le-au fost întocmite fișe de observație clinică, constatându-se faptul că nu au suferit leziuni. Polițiștii au mai constatat faptul că cele 5 exemplare nu erau înregistrate, identificate sau supuse acțiunilor sanitar-veterinare.
 
Pentru neregulile constatate ieri, polițiștii de la Protecția Animalelor au aplicat 5 sancțiuni contravenționale, în cuantum total de 3.000 de lei, dintre care 2 pentru neacordarea asistenței medicale, 2 pentru neidentificare prin microcipare și 1 pentru nesterilizare, în valoare de 3000 de lei. Polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor continuă verificările pe raza localității și în perioada următoare.
 
Polițiștii Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase continuă cercetările în cadrul dosarului penal întocmit, pentru documentarea faptei sub toate aspectele ei.

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

IPJ Bistrița-Năsăud Doi bărbați bănuiți de braconaj cinegetic și infracțiuni la regimul armelor, depistați, în flagrant delict

25 Apr 2023 533