IPJ Bistrița-NăsăudCercetat pentru conducere cu alcoolemie și conducere fără permis

Nr. 113  din 24 mai 2023

 
BULETIN DE PRESĂ
      
       Cercetați pentru fals informatic, reținuți de polițiștii specializați în investigarea delictelor silvice
 
La data de 23 mai a.c., ca urmare a probatoriului administrat într-un dosar penal, aflat în instrumentarea polițiștilor Biroului pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol, s-a dispus reținerea, pentru 24 de ore, a doi bărbați, de 44, respectiv 26 de ani, ambii din comuna Șanț, cercetați pentru fals informatic.
 
În fapt, la data de 4 mai a.c., polițiștii specializați în investigarea delictelor silvice au oprit pentru control, în localitatea Livezile, un ansamblu auto, condus de bărbatul de 44 ani. În urma verificărilor, s-a constatat faptul că societatea comercială administrată de tânărul de 26 de ani ar fi emis, în fals, un aviz de însoțire a materialului lemnos pentru cantitatea de 4,50 metri cubi de cherestea, însă în interiorul semiremorcii, polițiștii au descoperit 10 radiatoare din oțel, fără a mai fi identificată altă marfă sau materialul lemnos.
 
Avizul ar fi fost emis cu scopul de a regla diferențele stocurilor scriptice și faptice între cele două puncte de lucru ale societății comerciale în cauză. La aceeași dată, în urma celor constatate, polițiștii au dispus indisponibilizarea ansamblului auto, precum și a telefoanelor mobile folosite, în vederea instituirii sechestrului asigurător.
 
Astăzi, 24 mai, cei doi au fost prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistrița care a dispus măsura controlului judiciar pentru 60 de zile, printre măsurile dispuse, cei doi având și interdicția folosirii aplicației SUMAL 2.0. Polițiștii continuă cercetările în cadrul dosarului penal întocmit.
 
 
          Depistat în trafic cu mai multe nereguli, vizat în cadrul unui dosar penal
 
La data de 23 mai a.c., ca urmare a verificărilor efectuate în trafic, polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Bistrița s-au sesizat din oficiu și au întocmit un dosar penal în care efectuează cercetări pentru infracțiuni la regimul rutier.
 

Vizat de comiterea faptelor este un bărbat, de 32 de ani, din Herina care conducea un moped ce nu avea aplicate plăcuțe cu numere de înmatriculare, pe Drumul Național 15A, pe raza localității de domiciliu.
 
În urma verificărilor, polițiștii au constatat că bărbatul nu este posesor de permis de conducere, iar mopedul nu este înmatriculat. Totodată, rezultatul în urma testării cu aparatul etilotest a fost 0,82 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiindu-i recoltate probe biologice pentru determinarea alcoolemiei.

 
În cauză a fost întocmit dosar penal privind infracțiunile de punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat, conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe.
 
 
       Depistată la volanul unui autoturism, deși avea suspendat dreptul de a conduce
 
La data 23 mai a.c., polițiștii Serviciului Rutier s-au sesizat din oficiu și au întocmit un dosar penal în care efectuează cercetări pentru infracțiunea de conducere fără permis.
 
Vizată de comiterea faptei este o femeie, de 31 de ani, din Bistrita Bârgăului, care a fost depistată la volanul unui autoturism, deși are suspendat dreptul de a conduce autovehicule. Autoturismul a fost oprit,pentru control, pe Drumul Național 17, în Josenii Bârgăului.
 
Cercetările sunt continuate de către polițiștii Serviciului Rutier Bistrița-Năsăud.
 
          Cercetat pentru conducere cu alcoolemie și conducere fără permis, reținut pentru 24 de ore, de polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Năsăud
 
La data de 23 mai a.c., în cadrul cercetărilor efectuate și probelor administrate într-un dosar penal în care sunt efectuate cercetări pentru conducere cu alcoolemie și conducere fără permis, polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Năsăud au dispus reținerea, pentru 24 de ore, a unui bărbat, de 39 de ani, din Cepari, bănuit de comiterea faptelor.
 
În fapt, la data de 15 mai a.c., acesta a fost oprit în trafic, pentru verificări, iar rezultatul testării etilotest a fost 1,12 mg/l alcool pur în aerul expirat. Totodată, în urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că bărbatul are anulat dreptul de a conduce. Analiza probelor biologice prelevate a indicat o alcoolemie de 2,07 g/l alcool pur în sânge.
 
Cercetările în acest caz sunt continuate de polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Năsăud.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.