IPJ Bistrița-NăsăudContinuă acțiunile de informare, dar și prevenire a unor fapte antisociale

Nr. 289 din 27 noiembrie 2023

ȘTIRE DE PRESĂ
 
 
Polițiștii din Bistrița-Năsăud continuă acțiunile de informare, dar și prevenire a unor fapte antisociale
 
În perioada 24-26 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Politiei Municipiului Bistrita, polițiilor orășenești și cei ai secțiilor subordonate au continuat acțiunile pentru prevenirea și combaterea traficului și consumului de droguri, a infracțiunilor cu violență și la regimul rutier. Totodată, pe raza județului, au fost efectuate verificări pentru prevenirea și combaterea migrației ilegale.
 
Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au organizat controale şi verificări de specialitate la agenți economici și persoane fizice care desfășoară activități comerciale pe raza localității Telciu, dar si în piață agroalimentară, având ca scop principal combaterea faptelor ilicite în domeniul economic. În cadrul activităţilor au fost verificați 12 operatori economici și 13 persoane fizice. În urma neregulilor constatate au fost aplicate 2 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 10.000 lei, sancțiuni contravenționale prevăzute și pedepsite de OUG 28/1999, privind obligația operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, republicată, cu modificările si completările ulterioare și a fost confiscat numerar în cuantum de 536 lei.
 
În cadrul acțiunilor, polițiștii cu atribuții pe linie rutieră și de la prevenirea criminalității au informat conducătorii auto cu privire la modificările legislative potrivit cărora, cei care comit un accident soldat cu pierderi de vieți, în timp ce se află sub influența alcoolului, a drogurilor sau fără a deține permis de conducere, vor fi condamnați la închisoare cu executare. Totodată, polițiștii de la prevenirea criminalității au abordat subiecte precum violența domestică și modalități de protecție a victimelor infracțiunii.
 
În cadrul acțiunilor punctuale desfășurate au fost legitimate peste 300 de persoane și verificate în trafic aproape 240 de autoturisme. Ca măsuri complementare dispuse, au fost reținute 12 permise de conducere și retrase 10 certificate de înmatriculare. Peste 100 de conducători auto, opriți în trafic, au fost testați cu aparatele din dotare.
Totodată, pentru neregulile de natură contravențională constatate, polițiștii au aplicat 156 de sancțiuni, în cuantum total de peste 44.600 de lei pentru abateri la regimul rutier sau de altă natură.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

IPJ Bistrița-Năsăud Continuă acțiunile de informare și prevenire a comiterii unor fapte antisociale

14 Jul 2023 538