IPJ Bistrița-NăsăudDoi bărbați cercetați pentru fals informatic

Nr. 241 din 20 octombrie 2023

ȘTIRE DE PRESĂ
 
Doi bărbați cercetați pentru fals informatic, reținuți de polițiștii de la Biroul pentru Protecția Fondului Forestier
 
În urma probelor administrate într-un dosar penal, aflat în instrumentarea polițiștilor Biroului pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol, a fost dispusă reținerea,  pentru 24 de ore, a doi bărbați, cercetați pentru fals informatic.
 
Din investigațiile efectuate până în prezent a reieșit faptul că, în cursul lunii august a.c., un bărbat, de 44 de ani, din Năsăud, pădurar în cadrul Ocolului Silvic Someș-Țibleș, ar fi emis 3 avize electronice de însoțire a materialului lemnos. În documentele emise ar fi fost menționați, în fals, ca și destinatari trei persoane din comuna Nimigea.
 
În urma verificărilor, polițiștii au constatat că o parte din materialul lemnos, în cantitate de 8,11 metrii cubi ar fi fost preluat, transportat, și comercializat de către un bărbat, de 31 de ani din Cepari unei alte persoane, care nu aveau dreptul să beneficieze de material lemnos din pădurea comunei Nimigea.
 
Ieri, 19 octombrie, față de cei doi bărbați, bănuiți de comiterea infracțiunii de fals informatic, polițiștii au dispus măsura reținerii pentru 24 de ore, fiind introduși în arestul Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud. Astăzi, 20 octombrie, cei doi au fost prezentați procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Năsăud față de aceștia fiind luată măsura controlului judiciar pentru 60 de zile. Printre măsurile stabilite de procurorul de caz este și interdicția pădurarului de a utiliza S.U.M.A.L. 2.0.
Polițiștii Biroului pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol continuă cercetările în cadrul dosarului penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fals informatic în vederea stabilirii întregii activități infracționale.
 
 
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.