IPJ Bistrița-NăsăudDoi tineri vizați în cadrul unui dosar penal de conducere fără permis

                                                                                                               Nr. 119 din 8 aprilie 2024

 
BULETIN DE PRESĂ
 
           Doi tineri vizați în cadrul unui dosar penal de conducere fără permis
 
La data de 7 aprilie a.c., polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Prundu Bârgăului au întocmit un dosar penal cu privire la infracțiunile de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.
 
În cadrul activităților de supraveghere și control al traficului rutier, polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Prundu Bârgăului au efectuat semnale de oprire luminoase și acustice, unui autoturism care se deplasa pe Drumul Național 17.
 
Conducătorul autoturismului nu s-a conformat, continuându-și deplasarea pe o distanță de aproximativ 5 km, până în localitatea Josenii Bârgăului, unde a fost implicat într-un accident rutier, soldat cu pagube materiale. La volan a fost identificat un tânăr de 19 ani din Josenii Bârgăului, fiind imobilizat de către polițiști.
 
Totodată, în autoturism a fost identificat și proprietarul acestuia, un tânăr de 21 de ani din Mijlocenii Bârgăului.
 
Conducătorul autoturismului a fost testat de către polițiști cu aparatul etilotest, rezultând valoarea de 0,24 mg/l alcool pur în aerul expirat.
 
În urma verificărilor efectuate a reieșit faptul că tânărul de 19 ani nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.  
 
Cercetările sunt continuate de către polițiști în cadrul unui dosar penal cu privire la infracţiunile de conducerea unui vehicul fără permis de conducere cât și pentru încredințarea autoturismului unei persoane fără permis.

 
 
 

 
          Sub influența alcoolului și fără permis, depistat și oprit în trafic, de polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Sângeorz-Băi
 
La data de 7 aprilie a.c., polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Sângeorz-Băi au oprit pentru control un autoturism care se deplasa prin Rodna.
 
La volanul autoturismului a fost identificat un bărbat de 38 de ani din Rodna. În urma verificărilor, polițiștii au stabilit faptul că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
 
Șoferul a fost testat și cu aparatul etilotest, rezultând valoarea de de 1,01 mg/l alcool în aerul expirat. Ulterior, acesta a fost transportat la spital pentru recoltarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
 
Polițiștii au întocmit un dosar de cercetare penală, urmând documentarea faptelor.
 
 
Doi bărbați condamnați la închisoare pentru infracțiuni la regimul rutier, încarcerați de polițiști în penitenciar
 
La data de 5 aprilie a.c., polițiștii Serviciul de Investigații Criminale, Compartimentul Urmăriri,  au pus în  aplicare două mandate de executare a pedepsei cu închisoarea.
 
Astfel, un bărbat de 35 de ani din Sângeorz-Băi a fost condamnat la pedeapsa de 3 ani și o lună de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de refuzul de recoltare sau sustragerea de la prelevarea mostrelor biologice.
 
Totodată, un altul, în vârstă de 27 de ani din Măgura Ilvei, a fost condamnat la pedeapsa de 1 an, 9 luni și 20 de zile de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe psihoactive.
 
Cei doi au fost escortați și încarcerați de polițiști în penitenciar.
 
 
Dosar penal pentru conducere fără permis, întocmit de polițiștii Biroului Rutier
 
La data de 5 aprilie a.c., polițiștii Biroului Rutier Bistrița au depistat, în flagrant delict, o femeie de 48 de ani din Bistrița care se afla la volanul unui autovehicul, deși nu avea acest drept.
 
Autoturismul condus de aceasta a fost oprit într-o intersecție din municipiul Bistrița, iar în urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că aceasta are suspendat dreptul de a conduce. Femeia a fost testată cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.
 
În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, iar polițiștii Biroului Rutier continuă cercetările.
 
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.