IPJ Bistrița-NăsăudDosar penal în urma unui accident rutier la Uriu

Nr.  92 din 11 martie 2024

 
BULETIN  DE PRESĂ
 
 
          Dosar penal în urma unui accident rutier la Uriu       
 
La data de 8 martie a.c., polițiștii Compartimentului Rutier din cadrul Poliției orașului Beclean au intervenit la un eveniment de circulație semnalat pe Drumul Național 17, în Uriu.
 
La locul accidentului polițiștii au constatat faptul că un autoturism condus de un șofer de 33 de ani din București, a surprins și accidentat un pieton de 51 de ani din Uriu, angajat în traversarea părții carosabile. În urma accidentului, bărbatul de 51 de ani a necesitat acordarea de îngrijiri medicale de specialitate la spital.
 
În cadrul activităților specifice desfășurate de către polițiști a rezultat faptul că permisul emis de Republica Moldova al șoferului implicat în evenimentul rutier este suspendat pentru circulația pe teritoriul României.
 
Conducătorul autoturismului a fost testat și cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ.
Cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal de către polițiștii Compartimentului Rutier al Poliției orașului Beclean.
 
 
          Șofer depistat în flagrant delict în timp ce conducea sub influența alcoolului

 
La data de 9 martie a.c., în jurul orei 02:20, polițiștii Biroului Rutier au efectuat activități de supraveghere și control al traficului rutier. În cadrul activităților, a fost oprit un autoturism condus de un tânăr de 25 de ani din Bistrița.
 

Întrucât șoferul emana halenă alcoolică, polițiștii au dispus testarea acestuia cu aparatul etilometru, rezultând valoare de 0,41 mg/L alcool pur în aerul expirat.
 
Tânărul a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
 
Cercetările sunt continuate de către polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției municipiului Bistrița în cadrul unui dosar penal întocmit cu privire la infracțiunea de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
 
Dosare penale la regimul rutier întocmite de polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Năsăud
 
La data de 9 martie a.c., polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Năsăud, în cadrul activităților de supraveghere și control al traficului rutier, au oprit pe Drumul Comunal Grui, un autoturism.
 
La volan a fost identificat un bărbat de 33 de ani, din Gersa 1. În urma verificărilor efectuate de către polițiști cu privire la șofer au constatat faptul că acesta nu deține permis de conducere valabil pentru nicio categorie de vehicule.
 
Șoferul a fost testat și cu privire la consumul de alcool, rezultatul fiind negativ.
 
Cercetările sunt continuate de către polițiștii din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Năsăud în cadrul unui dosar penal întocmit cu privire la infracțiunea de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.
 
***
La aceeași dată, polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Năsăud au oprit pentru control un autoturism care se deplasa prin Dumitra. La volan a fost identificat un bărbat de 48 de ani din localitate.
 
În urma testării cu aparatul etilotest a șoferului a rezultat valoarea de 0.71 mg/l alcool in aerul expirat. Ulterior, la spital, bărbatului i-au fost recoltate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
 
Cercetările sunt continuate de către polițiștii din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Năsăud în cadrul unui dosar penal întocmit cu privire la infracțiunea de conducerea unui vehicul  sub influenta alcoolului sau a altor substanțe.
          Dosar penal pentru un șofer de 24 de ani din Archiud
 
La data de 10 martie a.c., polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Bistrița au întocmit un dosar penal cu privire la infracțiunea de conducea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.
 
Vizat de comiterea faptelor este un tânăr de 24 de ani din Archiud. Acesta ar fi condus un autoturism prin localitatea Archiud pe Drumul Județean 162, unde a părăsit la un moment dat partea carosabilă.
 
În urma verificărilor cu privire la șofer a rezultat faptul că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Acesta a fost testat și cu aparatul etilotest, rezultând valoarea de 0,77mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior la spital, tânărului i-au fost recoltate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
 
Cercetările sunt continuate de către polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Bistrița.
 
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.