IPJ Bistrița-NăsăudDosar penal la regimul rutier întocmit în Feldru

                                                                                                              Nr. 97 din 14 martie 2024

 
BULETIN  DE PRESĂ
 
Femeie cercetată pentru înșelăciune și fals în înscrisuri sub semnătură privată, reținută de polițiștii de la investigarea criminalității economice, în urma unei percheziții
 
La data de 13 martie a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au pus în executare un mandat de percheziție domiciliară, în cadrul unui dosar penal în care se efectuează cercetări pentru comiterea infracțiunilor de înșelăciune, fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals, aflat în supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistrița.
 
Bănuită de comiterea faptelor este o femeie de 55 de ani care, în urma percheziției, a fost reținută de polițiști pentru 24 de ore. Astăzi, 14 martie, femeia a fost prezentată Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistrița, fiind dispusă plasarea sub control judiciar pentru 60 de zile.
 
Din cercetările efectuate până în prezent a reieșit faptul că, în perioada octombrie 2020-ianuarie 2023, femeia, în calitate de contabil al unei societăți comerciale, i-ar fi indus în eroare pe reprezentanții acesteia, în sensul că le-ar fi solicitat diverse sume de bani pentru plata unor obligații fiscale fictive. Totodată, pentru a justifica sumele solicitate, aceasta ar fi falsificat chitanțe și decizii de eșalonare a plăților, creând un prejudiciu de aproximativ 200.000 de lei societății în cauză.
 
La percheziții, au fost descoperite și ridicate în vederea continuării cercetărilor documente și înscrisuri cu valoare probatorie.
 
La acțiune au participat un specialist criminalist din cadrul Serviciului Criminalistic și luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud.
 
Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice continuă cercetările pentru documentarea cauzei sub toate aspectele.
 
          Ordin de protecție provizoriu emis împotriva unui tânăr din Budacu de Jos

Ieri, 13 martie, polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Bistrița au emis un ordin de protecție provizoriu și s-au sesizat cu privire la fapta de violență în familie, bănuit de comiterea faptei fiind un tânăr de 29 de ani, din Budacu de Jos.
Astfel, în urma verificărilor efectuate de către polițiști a reieșit faptul că la data de 8 martie a.c. în timp ce bărbatul se afla la locuință împreună cu concubina sa, pe fondul consumului de alcool și a unor neînțelegeri ar fi agresat-o fizic pe femeie.
În urma celor constatate și a evaluării riscului, polițiștii au emis un ordin de protecție provizoriu împotriva bărbatului. Totodată, polițiștii din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Bistrița au întocmit un dosar de cercetare penală cu privire la fapta de violență în familie.

         
Trei infracțiuni constatate în urma unui control în trafic
 
 
La data de 13 martie a.c., polițiștii din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Năsăud au desfășurat activități de supraveghere și control al traficului rutier pe Drumul Județean 173B, între Mintiu și Nimigea de Jos.
 
Pentru control a fost oprit un autoturism condus de un bărbat de 45 de ani, din Nimigea de Jos. Cu ocazia controlului, polițiștii au verificat un permis de conducere eliberat de către autoritățile din Republica Irlanda. Întrucât acesta nu prezenta elementele de siguranță și particularitate, a rezultat faptul că permisul nu este unul autentic.
 
Conducătorul autoturismului a fost testat și cu privire la consumul de alcool, rezultatul fiind negativ.
 
Cercetările sunt continuate de către polițiștii din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Năsăud în cadrul unui dosar penal întocmit cu privire infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, falsul material în înscrisuri oficiale, și uzul de fals.
 
 
          Dosar penal la regimul rutier întocmit în Feldru
 
În seara de 13 martie a.c., polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Năsăud care desfășurau activități preventive, pe linie rutieră, au oprit pentru verificări un autoturism înmatriculat în Irlanda care circula prin localitatea Feldru.
 
La volan a fost identificat un bărbat de 32 de ani, din Feldru care emana halenă alcoolică. Acesta a refuzat testarea cu aparatul etilotest, fiind condus la spital, unde a refuzat recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. De asemenea, în urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că bărbatul în cauză are suspendat dreptul de a conduce vehicule pe drumurile publice.
 
În cauză a fost întocmit dosar penal, iar polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul  fără permis de conducere și refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.