IPJ Bistrița-NăsăudInfracțiuni flagrante, constatate de polițiști în cadrul acțiunilor de monitorizare a traficului rutier

                                                                                                              Nr. 77 din 29 februarie 2024
 
 

BULETIN DE PRESĂ
 
 

Infracțiuni flagrante, constatate de polițiști în cadrul acțiunilor de monitorizare a traficului rutier

 
La data de 28 februarie a.c., polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Prundu Bârgăului s-au sesizat din oficiu și au întocmit un dosar penal pentru comiterea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
Bănuit de comiterea faptei este un bărbat de 48 de ani din Bistrița care a fost depistat la volanul unui autoturism, oprit în trafic pentru control pe Drumul Județean 172D, în localitatea Strâmba.
Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar ulterior a fost condus la spital pentru a-i fi prelevate probe biologice, în vederea determinării alcoolemiei.
Cercetările în acest caz sunt continuate de polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Prundu Bârgăului.
***La data de 29 februarie a.c., polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției municipiului Bistrița au oprit pentru control în trafic un autoturism care a încălcat regimul legal de viteză pe Calea Moldovei.
 
La volan a fost identificat un tânăr de 20 de ani din Bistrița. Întrucât șoferul emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul etilometru rezultând valoarea de 0,88 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior bărbatul a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
 
Cu privire la încălcarea regimului legal de viteză, conducătorul autoturismului a fost sancționat contravențional cu amendă contravențională în valoare de 1485 lei.
 
Cercetările sunt continuate de către polițiștii Biroului Rutier în cadrul unui dosar penal întocmit cu privire la infracțiunea de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

 
***
La data de 28 februarie a.c., polițiștii din cadrul Poliției orașului Năsăud au desfășurat activități de supraveghere și control al traficului rutier pe Drumul Național 17D, în orașul Năsăud.

 
Pentru control a fost oprit în trafic un autoturism condus de un bărbat de 43 de ani din Rebra.
 
         Șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. În urma testării cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive. Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.
 
Cercetările sunt continuate de către polițiștii în cadrul unui dosar penal întocmit cu privire la infracțiunea de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
 Prejudiciul unui furt, de aproximativ 1.000 de lei, recuperat de polițiștii Secției 3 Poliție Rurală LechințaLa data de 28 februarie a.c., în urma cercetărilor și probatoriului administrat într-un dosar penal întocmit pentru furt, polițiștii Secţiei 3 Poliţie Rurală Lechinţa au identificat doi bărbați de 29, respectiv 32 de ani, din Moruț, bănuiți de comiterea faptei.
Din investigațiile efectuate până în prezent, a reieșit faptul că, în perioada 23 – 26 februarie a.c., cei doi ar fi sustras porțile de acces în curtea unui imobil nelocuit, din localitatea Fântânele, precum și mai multe unelte agricole.
Prejudiciul, estimat ca fiind de aproximativ 1.000 de lei, a fost recuperat și restituit păgubitului, un bărbat de 70 de ani din Sângeorzu-Nou.
Cercetările în acest caz sunt continuate de către polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Lechința – Post Poliție Matei, în vederea clarificării cauzei sub toate aspectele.
 
UPDATE ȘTIRE: ”Un bărbat din Livezile, cercetat pentru lovire sau alte violențe, a fost reținut de polițiști”
 
La data de 28 februarie a.c., bărbatul de 45 de ani din Livezile, reținut pentru 24 de ore, a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistrița care a dispus arestarea preventivă a acestuia pentru următoarele 30 de zile.
 
Cercetările sunt continuare de către Serviciul de Investigații Criminale, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistrița, în cadrul dosarului penal deschis pentru comiterea infracțiunii de lovire sau alte violențe.
 


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.