IPJ Bistrița-NăsăudO femeie de 27 de ani din Beclean a fost reținută de polițiști

Nr. 247 din 30 octombrie 2023
 
BULETIN DE PRESĂ
 
Femeie bănuită de furt, efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos și acces ilegal la un sistem informatic, identificată și reținută de polițiștii Serviciului de Investigații Criminale

La data de 29 octombrie a.c., în urma investigațiilor și probelor administrate, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Bistrița-Năsăud au dispus reținerea pentru 24 de ore, a unei femei de 27 de ani din Beclean, cercetată pentru comiterea infracțiunilor de furt, efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos și acces ilegal la un sistem informatic.
 
La aceeași dată, pentru documentarea faptei, la locuința femeii, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale au efectuat o percheziție domiciliară în urma căreia au fost ridicate obiecte cu valoare probatorie. Totodată, femeia a fost condusă la sediul Poliției pentru audieri.
 
Din cercetările efectuate până în prezent a reieșit faptul că, la data de 18 octombrie a.c., în timp ce se afla în parcarea unui magazin din Beclean, aceasta ar fi sustras un telefon mobil, pe care l-ar fi deblocat și accesat în mod ilegal. Ulterior, ar fi transferat, prin intermediul unei aplicații din telefon, suma de 6000 de lei, într-un cont deschis pe numele unui membru al familiei ei.
 
În urma activităților întreprinse, polițiștii au reușit recuperarea telefonului care ar fi fost vândut unei alte persoane. Totodată, au dispus măsurile necesare în vederea recuperării sumei de bani transferată.
 
În prezent, femeia se află în arestul I.P.J. Bistrița-Năsăud, iar în cursul zilei de astăzi, 30 octombrie, va fi prezentată Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud, în vederea dispunerii unei noi măsuri preventive.
 
Cercetările în acest caz sunt continuate de polițiștii Serviciului de Investigații Criminale, în vederea documentării cauzei sub toate aspectele.
 

Activitatea de documentare în acest caz a beneficiat de sprijinul polițiștilor Serviciului Criminalistic, Serviciului pentru Acțiuni Speciale și Serviciului Operațiuni Speciale Bistrița-Năsăud.
 
          Acțiuni pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, desfășurate de polițiștii rutieri

 
În acest sfârșit de săptămână, polițiștii Serviciului Rutier și cei ai structurilor rutiere județene au acționat pentru depistarea conducătorilor auto aflați sub influența alcoolului sau a altor substanțe și care pun în pericol circulația pe drumurile publice, fiind efectuate testări cu aparatele din dotare. În urma activităților întreprinse, au fost constatate, în flagrant delict, mai multe infracțiuni la regimul rutier. 
 
Totodată, polițiștii Serviciului Rutier au acționat pentru combaterea principalei cauze generatoare de accidente rutiere în județ, nerespectarea regimului legal de viteză, fiind folosite în cadrul activităților și aparatele radar din dotare. Astfel, în perioada 27-29 octombrie a.c., în urma activităților desfășurate, polițiștii Serviciului Rutier au aplicat 40 de sancțiuni contravenționale în cuantum de peste 23.000 de lei, iar opt conducători auto au rămas fără permis.
 
Exemplificăm: Aseară, în jurul orei 19.10, pe Drumul Național 15A, în Galații Bistriței, polițiștii Serviciului Rutier au înregistrat cu pistolul radar un autoturism care rula cu 156 km/oră, pe un sector de drum cu limită de 50 km/h. Conducătorul auto, în vârstă de 23 de ani, din Viile Tecii, a fost oprit și sancționat cu amendă în cuantum de 2900 de lei, iar permisul de conducere i-a fost suspendat pentru 120 de zile. Totodată, polițiștii i-au explicat riscurile la care se expune și la care îi expune pe ceilalți participanți la trafic.
 
 
          Infracțiuni flagrante, depistate de polițiștii din Bistrița-Năsăud, în cadrul acțiunilor de monitorizare a traficului rutier
 
În seara de 27 octombrie a.c., polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Lechința s-au sesizat din oficiu cu privire la comiterea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.
 
Bănuit de comiterea faptei este un bărbat de 31 de ani, din localitatea Buza, județul Cluj care, în timp ce conducea un autoturism pe Drumul Județean 157, Budești-Fânațe, a intrat în coliziune cu un stâlp din beton, nefiind înregistrate victime.
 
La fața locului, polițiștii l-au testat pe conducătorul auto cu aparatul etilotest, rezultatul indicat fiind 0,97 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior l-au condus la spital pentru prelevarea de probe biologice, în vederea determinării alcoolemiei.
 
Cercetările vor fi continuate de către polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Lechința, în cadrul unui dosar penal deschis pentru conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
 
***
La data de 28 octombrie a.c., polițiștii Biroului Rutier au depistat în trafic un bărbat de 29 de ani, din Bistrița, aflat la volanul unui autoturism care se deplasa pe un bulevard din Bistrița.
 
În urma testării conducătorului auto cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive. Menționăm faptul că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, bărbatul fiind condus la spital pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.
 
În cauză a fost întocmit dosar penal, iar cercetările sunt continuate de către polițiștii Biroului Rutier, sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
 
***
La data de 29  octombrie a.c., polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Prundu Bârgăului au oprit pentru verificări un autoturism care se deplasa pe Drumul Național 17 E58, pe direcția Vatra Dornei-Bistrița.
La volan a fost identificat un bărbat de 50 de ani, din Tiha Bârgăului și întrucât emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilometru, rezultatul indicat fiind 0,64 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital, în vederea determinării cu exactitate a alcoolemiei.
Cercetările în acest caz sunt continuate de către polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Prundu Bârgăului, sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
 
***
 
La data de 28 octombrie a.c., polițiștii Secției 6 Politie Rurala Năsăud au oprit în trafic, pe Drumul Județean 172, în Mogoșeni, un autoturism condus de un bărbat de 68 de ani din Beclean.
 
 Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicat fiind 0.69 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la spital pentru a-i fi prelevate mostre biologice în vederea determinării alcoolemiei.
 
În cauză a fost întocmit dosar penal, iar polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influentaalcoolului sau a altor substanțe.                                   
 
****
În dimineața de 29 octombrie a.c., în jurul orei 04.45, polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Năsăud, în timp ce desfășurau activități de patrulare pe zona de competență, pe Drumul Național 17D, în orașul Năsăud, au oprit pentru verificări o autoutilitară.
 
La volan a fost identificat un tânăr de 22 de ani, din Visuia care a declarat că nu are asupra lui documentele. Fiind efectuată testarea cu aparatul etilotest a conducătorului auto, rezultatul indicat a fost 0,43 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, a fost condus la spital, în vederea recoltării de probe biologice pentru determinarea alcoolemiei.
 
 În cauză a fost întocmit dosar penal, iar cercetările sunt continuate de către polițiștii din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Năsăud, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.                                     
***
La data de 29 octombrie, în jurul orei 03.00, polițiștii din Sângeorz-Băi au depistat în trafic un tânăr de 20 de ani, din oraș, care conducea un autoturism, deși consumase alcool. În cazul lui, rezultatul testării etilotest a fost 0,68 mg./l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital, în vederea prelevării probelor biologice pentru determinarea alcoolemiei.
 Polițiștii continuă cercetările în acest caz, în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

****
În după-masa de 29 octombrie a.c., polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Sângeorz-Băi au oprit în trafic, pentru verificări, o autoutilitară care se deplasa pe un drum comunal din Anieș.
La volan a fost identificat un bărbat de 59 de ani, din localitate, iar în urma testării etilotest, rezultatul indicat a fost 0,37 mg/l alcool pur în aerul expirat. Totodată, în urma verificărilor, polițiștii au constatat că bărbatul figurează cu dreptul de a conduce anulat. 
În cauză a fost întocmit dosar penal, iar cercetările sunt continuate de polițiștii  Secției 7 Poliție Rurală Sângeorz-Băi, sub aspectul comiterii infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere. 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.