IPJ Bistrița-NăsăudProduse contrafăcute, ridicate în vederea confiscării de către polițiștii de la investigarea criminalității economice

                                                                                                   Nr. 104 din 19 martie 2024

 
BULETIN  DE PRESĂ
 
Produse contrafăcute, ridicate în vederea confiscării de către polițiștii de la investigarea criminalității economice
 
La data de 18 martie a.c., în urma unor controale, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunii de punerea în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare.
 
Astfel, în baza sesizării Comisariatului pentru Protecția Consumatorilor Bistrița, polițiștii de investigare a criminalității economice au efectuat controale la punctul de lucru al unei societăţi comerciale, administrată de o bistrițeancă de 32 de ani, unde funcţionează un magazin.
 
La fața locului, au fost descoperite ca fiind expuse spre vânzare, diferite articole de îmbrăcăminte şi accesorii care poartă reprezentări grafice ce indică mărci notorii identice sau similare cu mărcile larg cunoscute în România, reprezentări grafice specifice şi asemănătoare unor branduri producătoare de produse de lux sau premium. Produsele erau oferite la preţuri net inferioare celor originale regăsite în comerţ, fiind ambalate şi etichetate în mod asemănător produselor noi regăsite în magazine, fără a deține autorizații sau licenţe din partea titularilor de mărci, în vederea punerii lor în circulaţie.
 
În urma verificărilor efectuate în magazin, au fost ridicate în vederea confiscării 44 articole de îmbrăcăminte, iar polițiștii de la investigarea criminalității economice continuă cercetările în cadrul dosarului penal întocmit.
 
Update știre:” Conducător auto depistat în fragrant delict”
 
La data de 18 martie a.c., în cadrul cercetărilor efectuate și probelor administrate, polițiștii Serviciului Rutier au dispus reținerea, pentru 24 de ore, a unui bărbat de 51 de ani din Bistrita Bârgăului, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere. Totodată, polițiștii au constatat faptul că acesta era condamnat pentru comiterea unor infracțiuni similare.
Bărbatul a fost depistat la data de 27 decembrie 2023, în flagrant delict, în timp ce conducea un autoturism pe Drumul Județean 172D, prin localitatea Prundu Bârgăului. În urma verificărilor, s-a constatat faptul că bărbatul nu deține permis de conducere, iar în urma testării cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,19 mg/l alcool pur în aerul expirat.
În cursul zilei de astăzi, 19 martie, acesta va fi prezentat procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistrița, în vederea dispunerii unei noi măsuri preventive. Cercetările sunt continuate de către Serviciul Rutier.

 
          Ordin de protecție provizoriu, emis de polițiștii Biroului de Ordine Publică
 

Ieri, 18 martie, o femeie din Bistrița a sesizat faptul că, în perioada septembrie 2023-martie 2024, a fost urmărită pe stradă și amenințată de fostul soț.
 
Împotriva bărbatului, identificat de polițiștii Biroului de Ordine Publică Bistrița ca fiind în vârstă de 46 de ani, a fost emis un ordin de protecție provizoriu. Totodată, polițiștii s-au sesizat pentru comiterea infracțiunilor de amenințare și hărțuire și continuă cercetările pentru clarificare cauzei sub toate aspectele.
 
          Bunuri sustrase, recuperate de polițiștii Compartimentului de Investigații Criminale Năsăud
 
La data de 15 martie a.c., în urma cercetărilor efectuate în cadrul unui dosar penal de furt calificat, polițiștii Compartimentului de Investigații Criminale Năsăud au dispus reținerea, pentru 24 de ore, a unui tânăr de 19 ani din Năsăud, bănuit de comiterea faptei.
 
Acesta este bănuit că, în noaptea de 11/12 martie a.c., în timp ce se afla pe o stradă din Năsăud, ar fi sustras dintr-un autoturism parcat în proximitatea unui imobil, bunuri în valoare de 6.900 de lei, pe care le-ar fi vândut în scurt timp (laptop, flex, cabluri).
 
Prejudiciul a fost recuperat parțial și restituit păgubitului, un năsăudean de 47 de ani. Polițiștii din Năsăud continuă cercetările pentru documentarea cauzei sub toate aspectele.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.