IPJ Bistrița-NăsăudTânăr condamnat la închisoare, încarcerat de către polițiști

Nr. 288 din 27 noiembrie 2023

 
 
BULETIN DE PRESĂ
 
 
Tânăr condamnat la închisoare, încarcerat de către polițiști
 
La data de 24 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei închisorii, emis de către Judecătoria Bistrița, împotriva unui tânăr de 24 de ani din Livezile.
 
Tânărul a fost condamnat la pedeapsa de 5 ani și 6 luni de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de viol. Acesta a fost încarcerat în Penitenciarul Bistrița.
 
 
 
Dosare penale la regimul rutier întocmite de polițiști
 
La data de 25 noiembrie a.c., în jurul orei 03:00, polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției municipiului Bistrița au oprit pentru control, un autoturism.
 
La volan a fost identificat un bărbat de 33 de ani, din Bistrița. Întrucât acesta emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilometru, rezultatul fiind 0,43 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior șoferului i-au fost recoltat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

 
Cercetările sunt continuate de către polițiștii Biroul Rutier, în cadrul unui dosar penal cu privire la infracțiunea de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
 

***
 
La data de 25 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Politiei orașului Sângeorz-Băi, Compartimentul Rutier, au oprit în trafic pe raza orașului, un autoturism. La volanul acestuia a fost identificat un tânăr de 25 de ani din Maieru.
 
Șoferul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ. În urma testării cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive. Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.
 
Cercetările sunt continuate de către polițiștii Compartimentului Rutier Sângeorz-Băi în cadrul unui dosar penal întocmit cu privire la infracțiunea de conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substanțe.
 
***
 
La data de 25 noiembrie a.c., polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Petru Rareș au efectuat activități de supraveghere și control al traficului rutier prin Agrieș.
 
Pe Drumul Comunal 38D, polițiștii au efectuat un semnal regulamentar de oprire unui autoturism. Conducătorul acestuia nu s-a conformat continuându-și deplasarea. La scurt timp autoturism a părăsit partea carosabilă, la volanul acestuia fiind identificat un bărbat de 40 de ani, din Târlișua. Șoferul a refuzat să fie testat cu aparatul din dotare, motiv pentru care a fost condus la spital, unde a refuzat și prelevarea de mostre biologice.
 
În acest caz polițiștii fac cercetări în cadrul unui dosar penal cu privire la infracțiunea de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.
 
Atenție șoferi! Refuzul de vă supune recoltării probelor biologice sau testării aerului expirat nu este o soluţie, întrucât legea prevede o sancţiune cu închisoarea de la 1 la 5 ani.
***
 
La data de 26 noiembrie a.c., în jurul orei 03:40, polițiștii Serviciului Rutier au oprit pentru control un autoturism care se deplasa prin Prundu Bârgăului.
 
Șoferul, un tânăr de 27 de ani, din localitate a fost testat cu aparatul etilometru, rezultatul indicat fiind de 0,89 mg/l alcool pur în aerul expirat. În consecință șoferul a fost condus la spital pentru recoltarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
 
Cercetările sunt continuate de către polițiștii rutieri în cadrul unui dosar penal cu privire la infracțiunea de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   
 
***
La data de 26 noiembrie, în jurul orei 02:30, polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Bistrița au efectuat semnalele regulamentar de oprire a unui autoturism ce se deplasa prin Ragla.
Conducătorul autoturismului nu a oprit la semnalele efectuate de către polițiști continuându-și deplasarea înspre municipiul Bistrița. Cu sprijinul echipajelor din cadrul Poliției municipiului Bistrița, autoturismul a fost găsit abandonat, pe raza municipiului, fiind la scurt timp identificat și depistat și conducătorul autoturismului, un tânăr de 27 de ani, din Budacu de Sus.
 
În urma verificărilor efectuate de către polițiști a reieșit faptul că tânărul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Testarea cu aparatele din dotare au indicat rezultate negative.
 
Polițiștii au întocmit un dosar de cercetare penală cu privire la infracțiunea de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.
 
***
La data de 26 noiembrie a.c., pe Drumul Județean 173B, în Tărpiu, polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Năsăud au oprit pentru control un autoturism.
 
La volan a fost identificat un bărbat de 45 de ani din localitate. În urma verificărilor efectuate de către polițiști a reieșit faptul că autoturismul are numere de înmatriculare provizorii expirate iar autoturismul este neînmatriculat.
 
Conducătorul autoturismului a fost testat și cu privire la consumul de alcool, rezultatul indicat fiind de 0,35 mg/l alcool pur în aerul expirat.
 
Cercetările sunt continuate de către polițiștii din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Năsăud în cadrul unui dosar penal cu privire la infracțiunea de conducerea unui vehicul neînmatriculat.
 
Ordine de protecție provizorii și dosare penale cu privire la violența în familie
 
La data de 24 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției municipiului Bistrița au fost sesizați cu privire la producerea unui scandal într-un imobil din Bistrița.
 
În urma sesizării, polițiștii au stabilit faptul că la data de 22 noiembrie a.c., un bărbat de 42 de ani, pe fondul consumului de alcool și al unor neînțelegeri și-ar fi agresat fizic soția.
 
În baza celor constatate, polițiștii Biroului de Investigații Criminale au deschis un dosar penal cu privire la infracțiunea de violență în familie, fiind totodată emis un ordin de protecție provizoriu împotriva bărbatului.
 
***
 
La data de 26 noiembrie a.c., polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Petru Rareș au fost sesizați despre existența unui scandal într-o familie din Dumbrăvița.
 
La imobilul indicat, polițiștii au stabilit faptul că un bărbat de 34 de ani, din localitate, pe fondul consumului de băuturi alcoolice și a unor neînțelegeri și-ar fi agresat fizic concubina.
 
În urma celor constatate și a evaluării riscului, polițiștii au emis un ordin de protecție provizoriu împotriva bărbatului.
 
Totodată, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Petru Rareș continuă cercetările în cadrul unui dosar penal întocmit cu privire la comiterea infracțiunii de violență în familie.
 
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.