IPJ Bistrița-Năsăud,,Tu știi ce consecințe pot avea faptele tale? Fii informat, alege inspirat!”

Nr. 46 din 31 ianuarie 2024

 
30 IANUARIE - ZIUA INTERNAȚIONALĂ PENTRU
 NONVIOLENȚĂ ÎN ȘCOALĂ
 
,,Tu știi ce consecințe pot avea faptele tale? Fii informat, alege inspirat!” –campanie de conștientizare a consecințelor asociate faptelor de violență școlară, derulată de polițiștii Biroul Siguranță Școlară Bistrița-Năsăud, cu sprijinul polițiștilor din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității
 
Ieri, 30 ianuarie, în contextul Zilei Internaționale pentru Nonviolență în Școală, a fost lansată campania ,,Tu știi ce consecințe pot avea faptele tale? Fii informat, alege inspirat!”. Campania este derulată de Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Bistrița-Năsăud și Consiliul Județean al Elevilor Bistrița-Năsăud și este adresată elevilor de gimnaziu.
 
Campania se desfășoară la nivel național, prin structurile de siguranță școlară ale poliției și are ca scop creșterea conștientizării în rândul elevilor, a consecințelor faptelor ce intră în sfera violenței școlare: amenințare, bullying, agresiuni, injurii, dar și promovarea toleranței și a rezolvării pașnice a conflictelor. Totodată, activitățile desfășurate sunt menite să sensibilizeze elevii să adopte comportamente bazate pe toleranță și respect.
 
În județul Bistrița-Năsăud campania se va derula în intervalul ianuarie-iunie 2024, în 5 școli partenere din Bistrița, Sângeorz-Băi, Lechința și Livezile. Activitățile vor fi susținute de polițiștii Biroului Siguranță Școlară Bistrița-Năsăud și au ca grup țintă elevii claselor VI-VIII din școlile partenere, precum și părinții și cadrele didactice.
 
Tot în cadrul campaniei este organizat un concurs de logo-uri și slogane pe tema ,,Siguranța școlară”. Fiecare clasă participantă va crea propriul logo și slogan, lucrări ce vor putea fi votate de toți elevii din școala respectivă pentru a desemna lucrarea ce va reprezenta școala în etapa județeană. Concursul va avea și o fază națională la care vor fi înscrise lucrările câștigătoare la nivelul fiecărui județ.
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.