IPJ Bistrița-Năsăud Un bărbat fără permis care conducea un tractor neînmatriculat, a fost depistat de polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Sângeorz-Băi

                                                                                                               Nr. 117 din 4 aprilie 2024

 
 
BULETIN DE PRESĂ
 Un bărbat fără permis care conducea un tractor neînmatriculat, a fost depistat de polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Sângeorz-Băi
 
La data de 3 aprilie a.c., în Ilva Mare, polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Sângeorz-Băi au oprit pentru verificări un tractor care circula pe Drumul Județean 172D, pe direcția de mers spre Lunca Ilvei.
 
A fost identificat conducătorul auto ca fiind un bărbat de 58 de ani din Ilva Mare și care nu figurează ca fiind posesor de permis de conducere valabil pentru vreo categorie de vehicule. Totodată, în ceea ce privește verificările efectuate cu privire la autovehicul, s-a constatat faptul că acesta nu este înregistrat sau înmatriculat.  
 
S-a întocmit dosar penal, iar cercetările sunt continuate de către polițiștii din cadrul Secției 7 Poliție Rurală Sângeorz-Băi, pentru comiterea infracțiunilor de conducerea unui vehicul neînmatriculat și conducerea unui vehicul fără a poseda permis de conducere.
 
Autoturism sustras din Germania, depistat și indisponibilizat de polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Bistrița-Năsăud
 
La data de 3 aprilie a.c., polițiștii Serviciului de Investigații Criminale au depistat în posesia unui bărbat de 31 de ani din Bistrița un autoturism, în valoare de aproximativ 17.000 de euro, care figura ca fiind sustras din Germania, din luna martie 2024.
 
Autoturismul în cauză a fost ridicat și indisponibilizat de polițiști. Totodată, în cauză a fost întocmit dosar penal, iar cercetările sunt continuate în cooperare cu autoritățile judiciare germane, sub aspectul comiterii infracțiunii de tăinuire, în vederea documentării faptelor și stabilirii vinovăţiei persoanelor implicate.
 
          Material lemnos, în valoare de 16.000 de lei, confiscat în cadrul unor acțiuni pentru protejarea fondului forestier
 
În perioada 2-3 aprilie a.c., polițiștii din Bistrița-Năsăud, în colaborare cu specialiști din cadrul Gărzii Forestiere Cluj și lucrători silvici din cadrul ocoalelor silvice de regim au desfășurat acțiuni pentru prevenirea și combaterea delictelor silvice.

 
Acțiunile au fost desfășurate pe raza județului și au urmărit combaterea activităților ilicite în domeniile economice specifice exploatării, prelucrării și comercializării materialului lemnos și combaterea braconajului piscicol.       
 

Astfel, în cadrul acțiunilor, au fost verificate două depozite de material lemnos și 18 transporturi de material lemnos. Totodată, în trafic au mai fost efectuate verificări în cadrul unor filtre, în care au fost oprite pentru control peste 30 autovehicule și legitimate mai multe persoane.
         
Pentru neregulile constatate au fost aplicate 13 sancțiuni contravenționale în cuantum total de 20.485 lei, dintre care 7 conform Legii nr. 171/2010, în valoare de 19.000 lei. Celelalte au fost aplicate ca urmare a constatării unor contravenții rutiere, fiind aplicate conform O.U.G. 195/2002.
 
De asemenea, ca măsură complementară a fost confiscată cantitatea de 46 de metri cubi de material lemnos, în valoare de 16.000 de lei.
 
 
 
 
 
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.