IPJ Bistrița-Năsăud Un tânăr de 18 ani din Rebrișoara,a produs un accident

                                                                                                Nr. 262 din 9 noiembrie 2023

 

BULETIN DE PRESĂ
 
 
Material lemnos în valoare de peste 14.000 de lei, confiscat în urma unor controale și acțiuni pentru protejarea fondului forestier
     
În perioada 7-8 noiembrie a.c., polițiști Serviciului de Ordine Publică Bistrița-Năsăud, în colaborare cu specialiști ai Gărzii Forestiere Cluj și silvicultori din cadrul ocoalelor silvice de regim au acționat pe raza județului Bistrița-Năsăud pentru combaterea activităților ilicite în domeniile economice specifice exploatării, prelucrării și comercializării materialului lemnos.
 
Astfel, au fost verificați 3 agenți economici care desfășoară activități de exploatare, prelucrare, comercializare și transport a materialului lemnos, precum și 12 transporturi de material lemnos, efectuate de către aceștia, începând cu luna mai 2023 și până în prezent.
 
Pentru neregulile constatate la depozitele de material lemnos verificate, au fost aplicate 16 sancțiuni contravenționale, în cuantum de 27.000 de lei, toate conform Legii 171/2010.
 
Ca măsură complementară, a fost dispusă confiscarea cantității de 56,15 metri cubi de material lemnos, în valoare de 14.517 de lei.
 
De asemenea, în cadrul acțiunilor desfășurate au mai fost controlate 9 autovehicule și au fost legitimate 21 de persoane.
 
 
Conducător auto cu privire la care sunt indicii că ar fi consumat substanțe psihoactive și cu permisul suspendat, depistat în flagrant delict, de polițiștii Secției 4 Poliție Rurală Beclean.
 
 

La data de 8 noiembrie a.c., în jurul orei 19.00, polițiștii Secției 4 Poliție Rurală Beclean au oprit în trafic pentru verificări, pe Drumul Comunal 31, între localitățile Blăjenii de Jos  și Caila, un autoturism în care se aflau două persoane.
 
În urma controlului autoturismului, au fost descoperite și ridicate în vederea continuării cercetărilor o râșniță în care se afla o substanță de culoare verde, susceptibilă a avea efecte psihoactive, precum și o țigară confecționată.

 
Totodată, în urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că tânărul care se afla la volan, în vârstă de 23 de ani, din Coldău, are permisul de conducere suspendat.
 
Acesta a fost testat cu aparatul din dotare, reieșind indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive. Menționăm faptul că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, bărbatul fiind condus la spital pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.
 
În cauză a fost întocmit dosar penal, iar cercetările sunt continuate de către polițiștii Secției 4 Poliție Rurală Beclean, sub aspectul comiterii infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.
 
 
DN17D: accident rutier
 
În seara de 8 noiembrie a.c., polițiștii Compartimentului Rutier Năsăud au intervenit pentru efectuarea de verificări, ca urmare a unui accident produs pe Drumul Național 17D.
 
În urma primelor verificări efectuate, a reieșit faptul că un tânăr de 18 ani, din Rebrișoara, în timp ce conducea un autoturism, între Rebrișoara și Năsăud, ar fi efectuat manevra de depășire a unui autoturism, condus de o femeie de 32 de ani din Năsăud, intrând în coliziune cu alt autoturism, condus de o femeie de 41 de ani din Rebrișoara.
 
Accidentul s-a soldat cu rănirea femeii de 41 de ani care a fost transportată la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale. Conducătorii auto implicați au fost testați pentru consum de alcool, rezultatele fiind negative.
 
În cauză a fost întocmit dosar penal, iar cercetările sunt continuate de poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Năsăud, Compartimentul Rutier, pentru vătămarea corporală din culpă.
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Doi tineri răniți într-un accident rutier în județul Bistrița Năsăud (GALERIE FOTO+VIDEO)

28 Apr 2022 1655

Bistrița Năsăud Copil de 9 ani, rănit grav într-un accident rutier. Elicopterul SMURD, chemat în ajutor

30 Nov 2021 1600

IPJ Bistrița-Năsăud Buletin de presă - 18.11.2021

18 Nov 2021 851

IPJ Bistrița-Năsăud Buletin de presă - 18.08.2021

18 Aug 2021 963

IPJ Bistrița-Năsăud Buletin de presă - 09.06.2021

09 Jun 2021 737

IPJ Bistrița Năsăud Buletin de presă - 20.05.2021

20 May 2021 1132