IPJ Bistrița-NăsăudZiua Internațională pentru Eliminarea Violentei asupra Femeilor

Nr. 290 din 27 noiembrie 2023

 
COMUNICAT DE PRESĂ
 
25 noiembrie - Ziua Internațională pentru Eliminarea Violentei asupra Femeilor
 
Polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud împreună cu reprezentanți ai Direcției de Asistenta Sociala Bistrița, AFI PRO Familia, Inspectoratul de Jandarmi Județean Bistrița-Năsăud și tineri din comunitate au abordat în aceste zile cu femeile din Sângeorz-Băi si Bistrița subiectul prevenirii violentei domestice.
 
În acest context va reamintim câteva aspecte esențiale:
  • Atunci când cineva îți vorbește urât, te jignește sau te înjură, te umilește sau folosește un limbaj degradant înseamnă că ești supus/ă violenței verbale.
  • Violența verbală este întărită de ameninţări, intimidare şi demonstraţii de forță sau chiar folosirea forţei fizice; ameninţă că te va răni pe tine, familia, animalele de companie; ameninţă că se va omorî sau că te va omorî dacă îl vei părăsi, dacă vei pleca.
  • Violența verbală este recunoscută și pedepsită prin lege. La fel ca celelalte forme de violență, ea este caracterizată prin folosirea unui comportament umilitor și degradant, pe care nimeni nu îl merită.
  • Dacă prietenul/prietena ta folosește un limbaj nepotrivit, verbal sau în scris, poți să îl/o înregistrezi, să păstrezi mesajele scrise și să mergi la poliție pentru a sesiza fapta.
  • Este important să vorbești cu cineva pentru suport emoțional, dar și pentru a putea avea martori într-un eventual proces. Este important ca cineva din viața ta – un profesor, un părinte, un prieten – să știe care este situația cu care te confrunți.
Violențele fizice au consecințe pe termen lung atât asupra victimei, cât și asupra agresorului și sunt pedepsite de lege.
 
Nu uitați! Legea va protejează!

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.