IPJ Brăila Acțiuni desfășurate de polițiști pentru menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă publică

Nr. 184.371 din 01.09.2023
 
 
Acțiuni desfășurate de polițiști pentru menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă publică
 
Poliţiştii brăileni acţionează, permanent, în municipiu şi judeţ, în mod activ și implicat în misiuni preventive de depistare a factorilor criminogeni care pot pune în pericol siguranța noastră și a comunității.
 
Ieri, 31 august a.c., în cadrul acțiunii BLOCADA, desfășurată în sistem integrat, polițiștii și jandarmii au desfășurat 10 acțiuni pentru prevenirea și descurajarea faptelor comise cu violență, a situațiilor de risc și pentru combaterea consumului de droguri.
 
Activitățile și controalele au vizat prevenirea și combaterea infracțiunilor comise cu violență, a tâlhăriilor, a infracțiunilor de furt din buzunare, dar și monitorizarea situațiilor conflictuale și aplicarea măsurilor legale care se impun.
 
Acțiunile desfășurate au fost menite să identifice și să abordeze în mod eficient orice potențială amenințare pentru siguranța societății, intervenindu-se la 54 de evenimente, 47 dintre acestea fiind sesizate prin apel SNUAU 112.
 
Pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 64 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproape 30.000 de lei, iar ca măsură complementară aceștia au reținut în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce 6 permise de conducere și 4 certificate de înmatriculare.
 
În cadrul acțiunilor au fost legitimați cetățenii, fiind informați cu privire la riscurile consumului de droguri și consecințele unui comportament agresiv și controlate autovehiculele oprite.

                                                         
Exemplu:
 

De asemenea, pe timp de noapte, în intervalul orar 22:00-01:00, polițiști din cadrul Poliției Municipiului Brăila și ai polițiilor orășenești au acționat pentru intesificarea activităților de prevenire și combatere în scopul descurajării comiterii de fapte antisociale.
 
În acest context, au fost legitimate 60 de persoane, verificate societăți comerciale, precum săli de jocuri de noroc, societăți tip cafe-bar, stații PECO, 30 ATM-uri, au fost controlate 40 de  vehicule, 27 de șoferi fiind testați cu aparatul etilotest și 5 cu aparatul drugtest.
 
Au fost aplicate 8 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 1.725 de lei, fiind reținute trei permise de conducere.
 
În cadrul acțiunilor au  fost constatate în flagrant delict două infracțiuni, după cum urmează:
 
De asemenea, la ora 00:00, polițiștii Biroului Rutier au oprit în trafic un tânăr de 19 ani din Brăila, în timp ce conducea un autoturism pe Calea Călărașilor din municipiu.
 
Fiind testat cu aparatul drugtest, rezultatul a indicat consumul unei substanțe psihoactive, fiind condus la spital pentru recoltarea de mostre biologice.
 
Pe numele său a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența substanțelor psihoactive.
***
De asemenea, la ora 01:05, polițiști din cadrul Poliției Municipiului Brăila au oprit în trafic un tânăr de 18 ani din Brăila, în timp ce conducea un autoturism pe Șoseaua Rm. Sărat din municipiu.
 
Fiind testat cu aparatul drugtest, rezultatul a indicat consumul a trei substanțe psihoactive, fiind condus la spital pentru recoltarea de mostre biologice.
 
Pe numele său a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența substanțelor psihoactive.
 
Scopul acestor acțiuni este de a descuraja potențialii infractori și de a crea o atmosferă de siguranță în comunitatea noastră!
 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Bărbat, de 40 de ani, din Brăila, încarcerat la penitenciar, pentru trafic și deținere de droguri periculoase

07 Nov 2023 720

IPJ Brăila Un tânăr de doar 15 ani a dat spargere într-un bar, cu fața acoperită

03 Nov 2023 668

În Brăila Percheziții efectuate de polițiști în sectorul piscicol. Ce au găsit aceștia

02 Nov 2023 844

Acțiuni desfășurate de polițiștii din județul Brăila pentru menținerea unui climat de ordine şi siguranţă publică (FOTO)

30 Oct 2023 462

Tinerii din Brăila interesați de profesia de polițist (FOTO)

27 Oct 2023 625

O femeie din județul Brăila a murit în urma unui accident rutier. Ce spun polițiștii

25 Oct 2023 998

IPJ Brăila Acțiunile „Blocada” continuă. Bilanțul polițiștilor

21 Oct 2023 559

Hoț de porumb, prins de polițiști! A fost surprins în flagrant, pe câmp

16 Oct 2023 773

Acțiunile polițiștilor din Brăila continuă. Iată ce au constatat (FOTO)

15 Oct 2023 621

IPJ Brăila Bărbat de 43 de ani, depistat cu un cuțit de 30 centimetri. În zonă se organiza Balul Bobocilor!

13 Oct 2023 648

Trei indivizi din Brăila, depistați pentru grup infracțional organizat, trafic de persoane și minori

12 Oct 2023 606

Control judiciar pentru două persoane din Brăila. Ce spun polițiștii

07 Oct 2023 594

Acțiune de informare a cetățenilor din Brăila, deținători de animale de companie, desfășurată de polițiști

07 Oct 2023 601

IPJ Brăila Acțiuni desfășurate de polițiști pentru menținerea unui climat de ordine și siguranță publică (FOTO)

07 Oct 2023 524

Șofer sub influența substanțelor interzise și cu permisul suspendat, implicat într-un accident în județul Brăila. Suspectul, reținut

04 Oct 2023 766