IPJ Brăila Acțiuni desfășurate de polițiști pentru menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă publică

Poliţiştii brăileni acţionează, permanent, în municipiu şi judeţ, în mod activ și implicat în misiuni preventive de depistare a factorilor criminogeni care pot pune în pericol siguranța noastră și a comunității.
 
Ieri, 21 septembrie a.c., în cadrul acțiunii BLOCADA precum și a activităților desfășurate în cadrul Proiectului ROADPOL Safety Days, polițiștii au executat 14 acțiuni pentru prevenirea și descurajarea faptelor comise cu violență, a situațiilor de risc și pentru combaterea consumului de droguri și reducerea numărului de accidente rutiere.
Acțiunile au urmărit conştientizarea conducătorilor auto cu privire la riscul implicării în evenimente rutiere, pe fondul consumului de băuturi alcoolice sau substanțe interzise, subiectele abordate fiind legislația incidentă domeniului, aspectele medicale, psihologice și sociale ale consumului.
Acțiunile desfășurate au fost menite să identifice și să abordeze în mod eficient orice potențială amenințare pentru siguranța societății, intervenindu-se la 49 de evenimente, 41 dintre acestea fiind sesizate prin apel SNUAU 112.
Pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 157 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 57.185 de lei, iar ca măsură complementară aceștia au reținut în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce 11 permise de conducere și 7 certificate de înmatriculare.
În cadrul acțiunilor au fost legitimați cetățenii, fiind informați cu privire la riscurile consumului de droguri și consecințele unui comportament agresiv și controlate autovehiculele oprite.
Ieri dimineață, 21 septembrie a.c., în intervalul orar 07:30-12:00, polițiștii au acționat pe raza de competență, în zona unităților de învățământ, fiind efectuate verificări ale mijloacelor de transport școlar și pentru prevenirea consumului ilicit de droguri.
 
De asmenea, s-a relationat cu directorii unităţilor de învățământ si agenții de securitate au fost instruiți cu preivire la accesul în unitățile de învățământ.
Polițiștii au legitimat persoane, au verificat  autovehicule de transport elevi și i-au testat cu aparatul etilotest pe conducătorii acestora, fiind verificate și societățile de alimentație publică din zona unităților de învățământ.
În cadrul acțiunilor desfășurate, polițiștii au constatat în flagrant două infracțiuni, după cum urmează:
La ora 16:50, polițiști din cadrul Poliției Orașului Ianca au oprit în trafic un bărbat de 44 de ani din sat Oprișenești, în timp ce conducea un autoturism pe raza localității de domiciliu.
Fiind testat cu aparatul etilotest, rezultatul a indicat o valoare de 0,92 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la spital pentru recoltarea de mostre biologice.
Pe numele său a fost întocmit dosar penal sub aspectul sâvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.
La ora 21:15, polițiști din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Brăila au oprit în trafic un bărbat de 18 de ani din comuna Șuțești, în timp ce conducea un autoturism pe raza satului Râmnicelu.


În urma verificărilor efectuate în bazele de date, s-a stabilit că acesta nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. A fost testat și cu aparatul etilotest rezultatul fiind zero.
Astfel, pe numele său a fost întocmit dosar penal sub aspectul sâvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.
Acțiunile vor continua și în perioada următoare.

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Bărbat, de 40 de ani, din Brăila, încarcerat la penitenciar, pentru trafic și deținere de droguri periculoase

07 Nov 2023 723

IPJ Brăila Un tânăr de doar 15 ani a dat spargere într-un bar, cu fața acoperită

03 Nov 2023 671

În Brăila Percheziții efectuate de polițiști în sectorul piscicol. Ce au găsit aceștia

02 Nov 2023 847

Acțiuni desfășurate de polițiștii din județul Brăila pentru menținerea unui climat de ordine şi siguranţă publică (FOTO)

30 Oct 2023 465

Tinerii din Brăila interesați de profesia de polițist (FOTO)

27 Oct 2023 626

O femeie din județul Brăila a murit în urma unui accident rutier. Ce spun polițiștii

25 Oct 2023 1001

IPJ Brăila Acțiunile „Blocada” continuă. Bilanțul polițiștilor

21 Oct 2023 561

Hoț de porumb, prins de polițiști! A fost surprins în flagrant, pe câmp

16 Oct 2023 777

Acțiunile polițiștilor din Brăila continuă. Iată ce au constatat (FOTO)

15 Oct 2023 621

IPJ Brăila Bărbat de 43 de ani, depistat cu un cuțit de 30 centimetri. În zonă se organiza Balul Bobocilor!

13 Oct 2023 648

Trei indivizi din Brăila, depistați pentru grup infracțional organizat, trafic de persoane și minori

12 Oct 2023 607

Control judiciar pentru două persoane din Brăila. Ce spun polițiștii

07 Oct 2023 596

Acțiune de informare a cetățenilor din Brăila, deținători de animale de companie, desfășurată de polițiști

07 Oct 2023 602

IPJ Brăila Acțiuni desfășurate de polițiști pentru menținerea unui climat de ordine și siguranță publică (FOTO)

07 Oct 2023 524

Șofer sub influența substanțelor interzise și cu permisul suspendat, implicat într-un accident în județul Brăila. Suspectul, reținut

04 Oct 2023 778