IPJ Brăila Acțiuni desfășurate în ultima zi de week-end

Acțiuni desfășurate în ultima zi de week-end. Sursa foto: IPJ Brăila
Poliţiştii brăileni acţionează, permanent, în municipiu şi judeţ, în mod activ și implicat în misiuni preventive de depistare a factorilor criminogeni care pot pune în pericol siguranța noastră și a comunității.
 
Ieri, 3 septembrie a.c., în cadrul acțiunii BLOCADA, desfășurată în sistem integrat, polițiștii și jandarmii au desfășurat 15 acțiuni pentru prevenirea și descurajarea faptelor comise cu violență, a situațiilor de risc și pentru combaterea consumului de droguri.
 
Activitățile și controalele au vizat prevenirea și combaterea infracțiunilor comise cu violență, a tâlhăriilor, a infracțiunilor de furt din buzunare, dar și monitorizarea situațiilor conflictuale și aplicarea măsurilor legale care se impun.
 
Acțiunile desfășurate au fost menite să identifice și să abordeze în mod eficient orice potențială amenințare pentru siguranța societății, intervenindu-se la 64 de evenimente, 53 dintre acestea fiind sesizate prin apel SNUAU 112.
 
Pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 134 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 63.200 de lei, iar ca măsură complementară aceștia au reținut în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce 13 permise de conducere și 4 certificate de înmatriculare.
 
În cadrul acțiunilor au fost legitimați cetățenii, fiind informați cu privire la riscurile consumului de droguri și consecințele unui comportament agresiv și controlate autovehiculele oprite.
                                                        
Exemplu:
 
Ier, în intervalul orar 09:30-12:30, polițiști din cadrul Poliției Municipiului Brăila sprijiniți de jandarmi și poliție locală au acționat în sistem integrat în zona piețelor din municipiul Brăila și a centrelor comerciale, în scopul prevenirii faptelor antisociale, prevenirea infracțiunilor stradale, depistarea infracțiunilor privind pescuitul și acvacultura precum și pentru creșterea gradului de siguranță a cetățenilor.
 

În acest context, au fost legitimate 73 de persoane, verificate unități de alimentație publică de tip cafe-bar, au fost controlate 37 de  vehicule, 22 de șoferi fiind testați cu aparatul etilotest.
 
Au fost aplicate 10 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 4.200 de lei.

 
În cadrul acțiunilor a fost constatată în flagrant delict o infracțiune, după cum urmează:
 
Azi-noapte, 4 septembrie, la ora 01:40, polițiștii Serviciului Rutier au oprit în trafic un tânăr de 19 ani din Brăila, în timp ce conducea un autoturism pe Șoseaua Buzăului din municipiu.
 
Fiind testat cu aparatul drugtest, rezultatul a indicat consumul a două substanțe psihoactive, fiind condus la spital pentru recoltarea de mostre biologice.
 
Pe numele său a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența substanțelor psihoactive.
 
Scopul acestor acțiuni este de a descuraja potențialii infractori și de a crea o atmosferă de siguranță în comunitatea noastră!

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Bărbat, de 40 de ani, din Brăila, încarcerat la penitenciar, pentru trafic și deținere de droguri periculoase

07 Nov 2023 709

IPJ Brăila Un tânăr de doar 15 ani a dat spargere într-un bar, cu fața acoperită

03 Nov 2023 655

În Brăila Percheziții efectuate de polițiști în sectorul piscicol. Ce au găsit aceștia

02 Nov 2023 829

Acțiuni desfășurate de polițiștii din județul Brăila pentru menținerea unui climat de ordine şi siguranţă publică (FOTO)

30 Oct 2023 451

Tinerii din Brăila interesați de profesia de polițist (FOTO)

27 Oct 2023 609

O femeie din județul Brăila a murit în urma unui accident rutier. Ce spun polițiștii

25 Oct 2023 982

IPJ Brăila Acțiunile „Blocada” continuă. Bilanțul polițiștilor

21 Oct 2023 550

Hoț de porumb, prins de polițiști! A fost surprins în flagrant, pe câmp

16 Oct 2023 759

Acțiunile polițiștilor din Brăila continuă. Iată ce au constatat (FOTO)

15 Oct 2023 604

IPJ Brăila Bărbat de 43 de ani, depistat cu un cuțit de 30 centimetri. În zonă se organiza Balul Bobocilor!

13 Oct 2023 643

Trei indivizi din Brăila, depistați pentru grup infracțional organizat, trafic de persoane și minori

12 Oct 2023 600

Control judiciar pentru două persoane din Brăila. Ce spun polițiștii

07 Oct 2023 589

Acțiune de informare a cetățenilor din Brăila, deținători de animale de companie, desfășurată de polițiști

07 Oct 2023 597

IPJ Brăila Acțiuni desfășurate de polițiști pentru menținerea unui climat de ordine și siguranță publică (FOTO)

07 Oct 2023 520

Șofer sub influența substanțelor interzise și cu permisul suspendat, implicat într-un accident în județul Brăila. Suspectul, reținut

04 Oct 2023 744