IPJ BrăilaAu fost desfășurate și activități în vederea identificării elevilor care absentează nemotivat

  89.015 din 12.01.2024
 
 
ACȚIUNI PENTRU SIGURANȚA ÎN ȘCOLILE DIN MUNICIPIUL BRĂILA
 
Astăzi, 12 ianuarie a.c., în intervalul orar 09:00-13:00, polițiștii din cadrul Biroului Siguranța Școlară și Biroului Proximitate din cadrul Poliției Municipiului Brăila au desfășuratacțiuni în incinta și în zona adiacentă a unităților de învățământ preuniversitar de pe raza municipiului Brăila, în scopul prevenirii și combaterii faptelor antisociale și identificarea elevilor cu comportamente de risc victimal sau infracțional.
          Astfel, au fost efectuate activități de educație juridică și de prevenire a contravențiilor  și infracțiunilor săvârșite cu violență cu scopul de preveni comportamente de risc sau vulnerabilitate.
          Activitățile au urmărit asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică, atât în incinta unităților școlare, cât și în zona adiacentă acestora, identificarea elevilor aflați în situații de risc, identificarea persoanelor din zona adiacentă unităților școlare care ar putea prezenta un risc pentru elevi.
          Au fost desfășurate și activități în vederea identificării elevilor care absentează nemotivat de la cursuri și care frecventează unități de tip cafe-bar/săli de jocuri de noroc, precum și a identificării acelor unități de alimentație publică care servesc băuturi alcoolice și țigări minorilor.
          În cadrul acțiunilor s-a relaționat cu directorii unităţilor de învățământ, iar agenții de securitate au fost instruiți cu privire la accesul în unitățile de învățământ.
          Polițiștii  a readus în atenția elevilor și a cadrelor didactice Campania de prevenire a faptelor de port sau folosire fără drept de obiecte periculoase în incinta unităților de învățământ preuniversitar, un demers național inițiat de Ministerul Afacerilor Interne, prin Direcția Siguranța Școlară și Ministerul Educației.
          Pentru polițiștii brăileni siguranța elevilor este o prioritate, astfel că aceste activtăți vor continua și în perioada următoare!

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.