IPJ Brăila Conducea un vehicul având dreptul de a conduce suspendat

Nr. 184.365 din 28.08.2023
 
 
ACȚIUNILE AU CONTINUAT ȘI ÎN ULTIMA ZI DE WEEKEND
 
Polițiști continuă să acționeze pe raza județului Brăila, în sistem integrat, pentru asigurarea unui climat de ordine publică, prevenirea faptelor cu violență, prevenirea traficului și consumului de droguri, precum și pentru creșterea gradului de siguranță rutieră.
 
Ieri, 27 august a.c., în cadrul acțiunii BLOCADA, desfășurată în sistem integrat, polițiștii și jandarmii au desfășurat 21 de acțiuni și razii pentru prevenirea și descurajarea faptelor comise cu violență, a situațiilor de risc și pentru combaterea consumului de droguri.
 
Acțiunile desfășurate au fost menite să identifice și să abordeze în mod eficient orice potențială amenințare pentru siguranța societății, intervenindu-se la 69 de evenimente, 52 dintre acestea fiind sesizate prin apel SNUAU 112.
 
Pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 116 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 88.845 de lei.                                                                                                
Ca măsură complementară, polițiștii rutieri au reținut în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce 6 permise de conducere și au retras 5 certificate de înmatriculare.
Exemplu:
 
În intervalul orar 18:00-22:00, polițiștii din cadrul Secției 5 Poliție Rurală Viziru, au desfășurat o acțiune de tip Blitz pentru îmbunătățirea climatului de ordine și siguranță publică și reducerea riscului rutier.
 
În acest context, au fost legitimate 34 de persoane, verificate societăți comerciale, precum săli de jocuri de noroc, societăți tip cafe-bar, stații PECO, au fost controlate 22 de  vehicule, au fost testați peste 18 șoferi cu aparatul etilotest și drugtest.

 
Au fost aplicate 7 sancțiuni contravenționale pentru neregulile constatate, în valoare totală de 4.450 de lei.
 

În cadrul acțiunii a fost constatată în flagrant delict o infracțiune, după cum urmează:
 
La ora 20:30, polițiștii au oprit în trafic un bărbat de 45 ani din Brăila, în timp ce conducea un autoturism pe raza localității Viziru.
 
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au stabilit că acesta are dreptul de a conduce suspendat pentru conducerea sub influența substanțelor psihoactive.
 
Pe numele său a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul având dreptul de a conduce suspendat.
 
Polițiștii brăileni vor acționa, în continuare, pentru siguranța cetățenilor și menținerea unui climat de ordine și  liniște publică, pe raza întregului județ!

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

IPJ Brăila Buletin de presă -13.04.2022

13 Apr 2022 585