IPJ BrăilaPolițiștii au constatat în flagrant mai multe infracțiuni

184.523  din 19.12.2023
 
ACȚIUNILE POLIȚIȘTILOR PENTRU SIGURANȚA CETĂȚEANULUI
 
Poliţiştii brăileni acţionează, permanent, în municipiu şi judeţ, în mod activ și implicat în misiuni preventive de depistare a factorilor criminogeni care pot pune în pericol siguranța noastră și a comunității!
 
Ieri, 18 decembrie a.c., în cadrul acțiunii BLOCADA, desfășurată în sistem integrat, polițiștii și jandarmii au desfășurat 15 de acțiuni și razii pentru prevenirea și descurajarea faptelor comise cu violență, a situațiilor de risc și pentru combaterea consumului de droguri.
 
Acțiunile desfășurate au fost menite să identifice și să abordeze în mod eficient orice potențială amenințare pentru siguranța societății, intervenindu-se la 38 de evenimente, 31 dintre acestea fiind sesizate prin apel SNUAU 112.
 
Pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 48 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 32.000 lei, iar ca măsură complementară aceștia au reținut în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce 7 permise de conducere și au ridicat un certificat de înmatriculare.
 
Pe linie rutieră, s-a acționat pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere cu urmări grave, precum abaterile săvârșite de către conducătorii de biciclete/atelaje hipo, depășirile neregulamentare, nerespectarea regimului legal de viteză și pentru combaterea conducerii de autovehicule, pe drumurile publice, sub influența alcoolului sau a drogurilor.
 
Pe timp de noapte, în intervalul orar 00:30-02:30, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Brăila - Secția 2 Poliție Rurală Brăila, au acționat pe raza municipiului în scopul prevenirii faptelor antisociale.
 
În acest context au fost legitimate 12 persoane, controlate 8 vehicule și aplicate sancțiuni pentru neregulile constatate.
 

Scopul acțiunii este acela de a crește vizibilitatea elementului polițienesc în stradă, pentru ca cetățeanul să se simtă cât mai în siguranță.
  •  
În cadrul acțiunilor, polițiștii au constatat în flagrant mai multe infracțiuni, după cum urmează:
 
Azi-noapte,  la ora 23:45, polițiștii din cadrul Biroului Rutier au oprit în trafic un tânăr de 30 ani, din Brăila, în timp ce conducea un autoturism pe Calea Călărașilor din munciipiu.

 
Fiind verificat în bazele de date, polițiștii au stabilit că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
 
Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând faptul că avea o îmbibație alcoolice de 0,75 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la spital pentru recoltarea de probe biologice, unde a refuzat prelevarea de mostre biologice.
 
Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și refuzul de a se supune prelevării de mostre biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.
***
Aseară, la ora 19:10, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Făurei au oprit în trafic un tânăr de 18 ani, din comuna Jirlău, în timp ce conducea un autoturism pe raza localității de domiciliu.
 
Fiind verificat în bazele de date, polițiștii au stabilit că tânărul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
 
Pe numele său a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.
 
În continuare polițiștii vor acționa pe raza întregului județ, pentru a fi cât mai aproape de cetățeni și pentru a asigura un climat optim de siguranță pentru aceștia!     

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.