IPJ BrăilaRazii pentru prevenirea și descurajarea faptelor comise cu violență, a situațiilor de risc și pentru combaterea consumului de droguri

  184.520  din 14.12.2023
 
ACȚIUNILE POLIȚIȘTILOR CONTINUĂ PENTRU MENȚINEREA UNUI CLMAT DE ORDINE ȘI SIGURANȚĂ PUBLICĂ
 
Poliţiştii brăileni acţionează, permanent, în municipiu şi judeţ, în mod activ și implicat în misiuni preventive de depistare a factorilor criminogeni care pot pune în pericol siguranța noastră și a comunității!
 
Ieri, 13 decembrie a.c., în cadrul acțiunii BLOCADA, desfășurată în sistem integrat, polițiștii și jandarmii au desfășurat 9 acțiuni și razii pentru prevenirea și descurajarea faptelor comise cu violență, a situațiilor de risc și pentru combaterea consumului de droguri.
 
Acțiunile desfășurate au fost menite să identifice și să abordeze în mod eficient orice potențială amenințare pentru siguranța societății, intervenindu-se la 31 de evenimente, 26 dintre acestea fiind sesizate prin apel SNUAU 112.
 
Pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 78 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 30.175 de lei, iar ca măsură complementară aceștia au reținut în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce 4 permise de conducere și au ridicat 5 certificate de înmatriculare.
 
Pe linie rutieră, s-a acționat pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere cu urmări grave, precum abaterile săvârșite de către conducătorii de biciclete/atelaje hipo, depășirile neregulamentare, nerespectarea regimului legal de viteză și pentru combaterea conducerii de autovehicule, pe drumurile publice, sub influența alcoolului sau a drogurilor.
 
Siguranța școlară este o prioritate la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Brăila context în care, Poliția Orașului Însurăței au acționat ieri, în intervalul orar 07:30-11:00, în incinta și zona adiacentă unităților de invățământ, pe linia respectării prevederilor legale în vigoare, pentru menținerea unui climat de siguranță publică în proximitatea unităților de învățământ.
 
Polițiștii au legitimat 16 persoane și au verificat 6 microbuze de transport școlar, toți șoferii fiind testați cu aparatul etilotest.
 

De asemenea, vizați au fost și elevii care absentează de la cursuri, verificarea responsabililor unităților de alimentație publică din zona unităților de învățământ.
 
De asemenea, agenții de securitate au fost instruiți cu privire la accesul în unitățile de învățământ și s-a relaționat cu 5 directori în vederea îmbunătățirii colaborării interinstituționale.

***
De asemenea, în intervalul orar 22:00-00:00, polițiștii Biroului Rutier au acționat pe raza munciipiului Brăila pentru prevenirea conducerii sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive.
Astfel polițiștii au legitimat 16 persoane și au controlat 14 vehicule. Toți șoferii au fost testați cu aparatele din dotare în scopul depistării consumului de alcool și reducerii riscului rutier pe drumurile publice.
 Ca măsura complementară, polițiștii au reținut un certificat de înmatriculare.
Scopul acțiunilor este acela de a preveni și de a identifica și extrage din trafic acele persoane care prin inconștiență sau nepăsare, se urcă la volan sub influența alcoolului sau a drogurilor și nu acela de a aplica sancțiuni contravenționale.
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

IPJ BrăilaPolițiștii au acționat în sistem integrat în zona piețelor și a centrelor comerciale

20 Nov 2023 543

IPJ Brăila Acțiuni pentru siguranța cetățenilor

17 Nov 2023 531