IPJ Brăila Reținut de polițiști și arestat pentru infracțiuni rutiere

La data de 17 septembrie a.c., polițisti din cadrul Poliției Municipiului Brăila - Secția 1 Poliție Rurală Brăila au depistat în extravilanul localității de domiciliu, pe un bărbat de 38 de ani, din sat Cotu-Lung, comuna Siliștea și l-au reținut pe bază de ordonanță pentru 24 de ore, pentru săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui autovehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul neînmatriculat.
 
În fapt, la data de 12 septembrie a.c., bărbatul, în timp ce conducea un autovehicul pe raza localității de domiciliu, ar fi lovit un autovehicul parcat, după care a plecat de la fața locului. Acesta a fost depistat ulterior de polițiști și s-a stabilit că nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar autoturismul condus este neînmatriculat.
 
La data de 18 septembrie a.c., bărbatul a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila, iar Judecătoria Brăila a dispus arestarea preventivă a acestuia pe o perioadă de 30 de zile, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă.

ACȚIUNI DESFĂȘURATE DE POLIȚIȘTI PENTRU MENŢINEREA UNUI CLIMAT DE ORDINE ŞI SIGURANŢĂ PUBLICĂ
 
Poliţiştii brăileni acţionează, permanent, în municipiu şi judeţ, în mod activ și implicat în misiuni preventive de depistare a factorilor criminogeni care pot pune în pericol siguranța noastră și a comunității. 
Ieri, 18 septembrie a.c., în cadrul acțiunii BLOCADA, desfășurată în sistem integrat, polițiștii și jandarmii au desfășurat 13 acțiuni pentru prevenirea și descurajarea faptelor comise cu violență, a situațiilor de risc și pentru combaterea consumului de droguri.
Activitățile și controalele au vizat prevenirea și combaterea infracțiunilor comise cu violență, a tâlhăriilor, a infracțiunilor de furt din buzunare, dar și monitorizarea situațiilor conflictuale și aplicarea măsurilor legale care se impun.
Acțiunile desfășurate au fost menite să identifice și să abordeze în mod eficient orice potențială amenințare pentru siguranța societății, intervenindu-se la 43 de evenimente, 34 dintre acestea fiind sesizate prin apel SNUAU 112.
Pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 107 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproape 28.720 de lei, iar ca măsură complementară aceștia au reținut în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce 3 permise de conducere și 2 certificate de înmatriculare.
În cadrul acțiunilor au fost legitimați cetățenii, fiind informați cu privire la riscurile consumului de droguri și consecințele unui comportament agresiv și controlate autovehiculele oprite.
             
Exemplu:
 

În cadrul acțiunilor a fost constatată în flagrant o infracțiune, după cum urmează:
În jurul orei 21:00, polițiștii din cadrul Secției 2 Poliției Rurală Brăila au observat  în trafic, o autoutilitară ce se deplasa pe raza comunei Frecăței, care, la vederea echipajului de poliție și-a schimbat brusc direcția de deplasare.
Polițiștii au oprit în trafic autoutilitara, stabilind că șoferul este un bărbat, în vârstă de 31 ani, din județul Vaslui.

În urma verificării în bazele de date, polițiștii au stabilit că barbatul are dreptul de a conduce anulat, iar autoutilitara este neînmatriculată.
Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o valoare de 0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la spital pentru recoltarea de mostre biologice.
Pe numele său a fost întocmit dosar penal în care se continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului, conducerea unui autovehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul neînmatriculat.
Scopul acestor acțiuni este de a descuraja potențialii infractori și de a crea o atmosferă de siguranță în comunitatea noastră!

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Femeie de 73 de ani atacată în curtea casei de doi copii! Victima a ajuns la spital

27 Jan 2024 1112

Bărbat agresiv, reținut de polițiști în Tudor Vladimirescu, județul Brăila. Soția lui susține că se afla la protest

16 Jan 2024 717

Un tânăr a murit în urma unui accident rutier. Iată ce nereguli au constatat polițiștii din județul Brăila

14 Jan 2024 1025

Acțiunea Blocada la Brăila. Iată ce au constat polițiștii

07 Jan 2024 772

Oprire în trafic în prima zi a anului. Pățania unei tinere de 29 de ani

02 Jan 2024 1016

Acțiunea „Blocada” în județul Brăila. Iată ce au constatat polițiștii

01 Jan 2024 891

Furt de telefon în Gara Brăila. Femeie din Constanța, prinsă de Poliție (FOTO)

16 Dec 2023 1116

Tot ce trebuie să știm despre artificiile de sărbători

11 Dec 2023 726

IPJ BrăilaBărbat reținut pentru furt

08 Dec 2023 568

Bărbat, de 40 de ani, din Brăila, încarcerat la penitenciar, pentru trafic și deținere de droguri periculoase

07 Nov 2023 998

IPJ Brăila Un tânăr de doar 15 ani a dat spargere într-un bar, cu fața acoperită

03 Nov 2023 950

În Brăila Percheziții efectuate de polițiști în sectorul piscicol. Ce au găsit aceștia

02 Nov 2023 1061

Acțiuni desfășurate de polițiștii din județul Brăila pentru menținerea unui climat de ordine şi siguranţă publică (FOTO)

30 Oct 2023 633

Tinerii din Brăila interesați de profesia de polițist (FOTO)

27 Oct 2023 917

O femeie din județul Brăila a murit în urma unui accident rutier. Ce spun polițiștii

25 Oct 2023 1362