IPJ Buzău54 dintre conducătorii auto au apăsat prea tare pedala de acceleraţie

Nr. 142 din 2 mai 2023
 
REZULTATELE ACŢIUNILOR DESFĂŞURATE DE POLIŢIŞTI ÎN MINIVACANŢA PRILEJUITĂ DE 1 MAI
 
Poliţiştii buzoieni au aplicat peste 800 de sancţiuni contravenţionale şi au intervenit la peste 90 de sesizări / 76 de conducători auto au fost lăsaţi fără permise, 54 dintre ei după ce au apăsat prea tare pedala de acceleraţie
 
          În minivacanţa prilejuită de ziua de 1 mai, 130 de poliţişti au acţionat zilnic atât pentru îndeplinirea responsabilităţilor necesare asigurării unui climat public de ordine şi siguranţă.
          Efectivele Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au acţionat în special în zonele aglomerate, respectiv pieţe, târguri, centre comerciale, zonele de agrement, precum şi pe arterele unde s-au înregistrat valori ridicate de trafic.
          Poliţiştii rutieri au utilizat echipamentele video de supraveghere a traficului rutier şi măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, urmărind în special combaterea excesului de viteză și scoaterea din trafic a conducătorilor auto care au consumat alcool sau substanțe psihoactive.
          În total, în minivacanţă, poliţiştii buzoieni au intervenit la 98 de evenimente sesizate prin intermediul apelului unic de urgenţă. Au fost demarate cercetări în cazul a 60 de infracțiuni sesizate, cele mai multe fiind la regimul circulației și, din categoria celor de natură judiciară, infracțiuni contra patrimoniului.          
          Urmare a activităţilor desfăşurate poliţiştii au aplicat 894 de contravenţii în valoare de peste 328.600 de lei.
          Poliţiştii rutieri au reţinut 76 de permise de conducere, dintre care 54 pentru depăşirea limitelor legale de viteză, în restul situaţiilor fiind vorba de abateri privind reguli de prioritate, angajări în depăşiri neregulamentare sau consum de alcool.
          În cadrul acțiunilor pentru menținerea ordinii și liniștii publice, polițiștii de ordine publică din cadrul Poliției municipiului Râmnicu Sărat au oprit în vederea verificării 3 râmniceni, cu vârste cuprinse între 18 și 31 de ani, iar în urma controlului corporal asupra lor au fost depistate obiecte perciuloase.
          Față de cei 3 au fost întocmite dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase, cuțitul, pumnalul, boxul sau alte asemenea obiecte fabricate sau confecționate anume pentru tăiere, înțepare sau lovire.  

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.