IPJ BuzăuAccident rutier

Nr.68 din 4 martie 2024
 
 
 
BULETIN INFORMATIV
privind evenimente şi activităţi din perioada 1-3 martie 2024
 
Acţiuni proactive cu efective mărite desfăşurate în cele două municipii la sfârşit de săptămână.  
 
În acest weekend, poliţiştii din cadrul Poliției municipiului Buzău şi Râmnicu Sărat  şi de la secțiile de poliție rurală arondate, au organizat şi executat acţiuni proactive pe zona de competenţă, împreună cu jandarmi și polițiști locali.
S-a urmărit creșterea gradului de siguranță al cetățenilor, asigurarea vizibilității dispozitivului polițienesc în mediul stradal şi pe linia sancţionării conducătorilor auto care nu respectă regulile de circulaţie.
Dispozitivul a fost constituit din echipe de scotocire şi control, care au acţionat în zone prestabilite de pe raza celor două municipii şi filtre rutiere, instituite pe principalele artere de circulaţie către/dinspre comunele limitrofe pentru supravegherea traficului rutier.
Au fost legitimate aproximativ 200 de persoane, iar poliţiştii rutieri au oprit pentru control 116 autovehicule.
 Poliţiştii au efectuat controale în unităţi de alimentaţie publică, context în care le-au reamintit angajaţilor obligaţiile ce le revin în ceea ce priveşte servirea cu băuturi alcoolice a minorilor sau persoanelor aflate în stare de ebrietate.
În cadrul acţiunilor au fost verificate 25 societăţi comerciale și au fost controlaţi 18 agenți de pază.
În urma controalelor efectuate au fost aplicate 89 de sancţiuni contravenţionale, 18 pentru neregulile constatate la Legea 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice şi 71 pentru nerespectarea regulilor prevăzute de O.U.G.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice.
Valoarea totală a sancţiunilor aplicate a fost de peste 18.000 de lei.
 

 
 
  •  
Arestat preventiv pentru nerespectarea ordinului de protecție, violență în familie, violare de domiciliu şi furt.
 

La data de 2 martie a.c., în urma materialului probator administrat, poliţiştii Secției de poliție rurală Costești au reţinut pentru 24 de ore un tânăr în vârstă de 25 de ani, din Gălbinași, pentru încălcarea ordinului de protecţie, violenţă în familie, violare de domiciliu și furt.
Ordinul de protecţie a fost emis de Judecătoria Buzău, la data de 4 septembrie 2023, documentul interzicându-i să se apropie de soţia sa și de locuința acesteia la o distanță mai mică de 100 de metri. Totodată, bărbatului îi era interzis orice contact telefonic, prin corespondenţă sau în orice mod cu aceasta.
În urma cercetărilor a reieșit că că soțul persoanei vătămate ar fi pătruns fără drept în imobilul în care locuieşte soţia sa, ar fi agresat-o și i-ar fi sustras telefonul mobil.
Fapta a fost sesizată de către tânără prin apel la S.N.U.A.U.112, în noaptea de 1/2 martie a.c., în jurul orei 01.00.
Având în vedere că agresorul a părăsit locaţia, poliţiştii au demarat activităţile specifice în vederea depistării, acesta fiind găsit în scurt timp, la locuinţa unei rude.
Pe bază de ordonanță, polițiștii l-au reținut pe bărbat pentru o perioadă de 24 ore.
Ulterior, a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți, care a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile a bănuitului.
 
  •  
Accident rutier
 
În data de 3 martie a.c., polițiștii rutieri au fost informați despre producerea unui accident rutier pe Calea Eroilor, în municipiul Buzău.
Din primele cercetări la fața locului a reieșit că este vorba de o coliziune între autoturismul condus dinspre bulevardul Unirii catre șoseaua Nordului de către un șofer în vârstă de 19 ani, din Buzău și mașina care circula din sens opus, la volanul căreia se afla un conducător auto brailean, de 34 de ani.
Accidentul s-a soldat cu rănirea unei pasagere din mașina buzoianului, o tânără de 19 ani și altor 3 pasageri din autoturismul condus de brăilean, o femeie de 53 de ani și doi minori de 3 și 6 ani.
Persoanele rănite au fost preluate de ambulanță și transportate la spital pentru îngrijiri medicale.
În cauză s-a întocmit dosar penal iar polițiștii continuă cercetările pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs accidentul.
 
  •  
Reţinut de poliţişti pentru conducere sub influenţa alcoolului şi fără a avea drept de a conduce/ 7 dosare penale întocmite de polițiști pentru infracțiuni la regimul rutier.
 
În perioada 1-3 martie a.c., poliţiştii au efectuat peste 650 de testări cu aparatele etilotest și drugtest, iar aparatele au indicat valori pozitive în 8 situații.
În cazul a 3 șoferi, alcooltestul a înregistrat valori sub 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, așa că șoferii s-au ales cu suspendarea exercitării dreptului de a conduce.
În cazul altor 5 șoferi depistați băuți sau sub influența altor substanțe la volan s-a impus întocmirea de dosare penale.
Cea mai mare valoare a alcoolemiei – 0,76 mg/l alcool pur în aerul expirat a fost înregistrată în cazul unui tânăr de 23 ani, din Podgoria, care a fost depistat de polițiștii Secției de poliție rurală Grebănu, vineri, în timp ce conducea autoturismul pe o stradă din localitatea de domiciliu.
În urma verificărilor specifice, polițiștii au constatat că tânărul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
Șoferul a fost transportat la o unitate spitalicească pentru prelevarea de mostre biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
De asemenea, față de tânăr polițiștii au luat măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore, pe bază de ordonanță.

Polițiștii au mai întocmit alte două dosare penale pentru conducerea unui vehicul fără a deține permis de conducere, pentru încredințarea unui vehicul unei persoane despre care știe că nu posedă permis de conducere și pentru conducerea unui vehicul având exercitarea dreptului de a conduce suspendată.

 
  •  
Nereguli în trafic
 
În perioada 1-3 martie a.c., poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au continuat activităţile de prevenire şi combatere a principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, au aplicat 440 de sancţiuni contravenţionale şi au reţinut 64 de permise de conducere ca urmare a abaterilor rutiere constatate.
Poliţiştii rutieri au organizat şi desfăşurat acţiuni ce au avut ca scop depistarea conducătorilor auto care depăşesc limita legală de viteză, atât în localităţi cât şi în afara acestora.
În cadrul activităţilor desfăşurate, poliţiştii au depistat 219 şoferi care au depăşit limitele legale de viteză, iar dintre aceştia 42 au predat permisele de conducere pentru următoarele 90, respectiv 120 de zile.
Cu cea mai mare viteză169 km/h – a fost înregistrat de aparatele radar, autoturimsul unui şofer de 39 de ani, din Iași, ce rula pe DN2E85, în afara localității Racovițeni.
Alte 22 de permise de conducere au fost reţinute pentru conducerea unor vehicule sub influenţa alcoolului, pentru efectuarea neregulamentară a manevrei de depășire, pentru nerespectarea semnificației culorii roșii a semaforului, pentru neacordarea priorității de trecere a pietonilor aflați în traversarea regulamentară a drumului și pentru circulația pe sens opus.
Poliţiştii rutieri au acționat pentru prevenirea și combaterea evenimentelor rutiere în care ar putea fi implicaţi pietonii și bicicliștii, cât și pentru conştientizarea riscurilor la care se expun atunci cand nu respectă regulile de circulație. 36 de participanți la trafic din aceste categorii au fost sancționați contravențional pentru nerespectarea legislației rutiere.
41 de sancţiuni contravenţionale au mai fost aplicate şoferilor care nu au purtat centura de siguranţă, 16 sancțiuni celor ce au condus autovehicule ce prezentau defecțiuni tehnice şi 76 de sancţiuni pentru alte abateri în trafic.
Valoarea totală a sancţiunilor aplicate este de peste 192.000 de lei.
 
O călătorie în siguranţă cu autovehiculul, indiferent de distanţă, depinde de respectarea cu stricteţe a regulilor de circulaţie şi a principiilor de conduită preventivă în trafic.
Poliţiştii recomandă participanţilor la trafic să adopte o conduită preventivă în conducere şi să adapteze viteza de deplasare la condiţiile meteo-rutiere!
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

IPJ BuzăuTrafic alternativ pe DN 2 în localitatea Limpeziș

12 Mar 2024 437

Accident în Buzău! Pietoni accidentați de o mașină cu numere de Constanța

30 Jan 2024 1235

Pieton decedat într-un accident rutier în județul Buzău

24 Jan 2024 988

Tragedie în județul Ialomița! Trei persoane au murit într-un cumplit accident rutier (GALERIE FOTO)

29 Dec 2023 5116

Accident rutier pe E85. Șapte persoane au ajuns la spital în urma evenimentului

05 Dec 2023 963

IPJ Buzău Accident tragic, pe DN2E85, cu mașină răsturnată. Șoferul rănit, dar pasagerul din autoturism și-a pierdut viața

31 Oct 2023 1297

Un bărbat din județul Buzău a murit în urma unui accident rutier. Ce spun autoritățile

20 Oct 2023 1146

IPJ Buzău Buletin informativ 18 septembrie

19 Sep 2023 590

Accident mortal pe E85. Un șofer decedat și trei persoane rănite în urma coliziunii

07 Aug 2023 1785

Un copil de de 13 ani, rănit în urma unui accident rutier. Implicat un șofer de 21 de ani (FOTO)

27 May 2023 1445

Implicat un șofer băut Un bărbat de 33 de ani și-a găsit sfârșitul pe șosea, după ce mașina în care era s-a făcut praf! (FOTO)

30 Apr 2023 1833

O familie din Constanța, implicată într-un accident rutier în județul Buzău. Un copil de doar 3 ani a fost rănit

22 Apr 2023 2646

Accident rutier soldat cu decesul unui tânăr şi rănirea a trei pompieri (FOTO)

25 Jan 2023 2192

Accident rutier mortal în judeţul Buzău! Un tânăr a decedat, iar alţi doi au ajuns la spital

24 Dec 2022 1212

UPDATE. A fost solicitat elicopterul SMURD O mașină cu un șofer băut s-a răsturnat în județul Ialomița. Două persoane rănite. Una dintre ele, inconștientă

29 May 2022 1599